БЕЗ САГЛАСНОСТИ СИНДИКАТА О ПОВЕЋАЊУ ЦИЈЕНЕ РАДА У МУП-У РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

БЕЗ САГЛАСНОСТИ СИНДИКАТА О ПОВЕЋАЊУ ЦИЈЕНЕ РАДА У МУП-У РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


Foto
Делегација Министарства унутрашњих послова Републике Српске, није постигла сагласност са представницима Синдиката радника унутрашњих послова Републике Српске о Закључку Владе Републике Српске, а у вези са повећањем цијене рада са 100 на 110 КМ, који би се примјењивао већ на обрачун мајске плате, а што би подразумИјевало повећање примања запосленима у МУП-у РС за приближно десет одсто.

Ово је саопштено из Министарства унутрашњих послова, одакле наводе да ће предложити Економско-социјалном савјету Републике Српске да предложи Влади овог ентитета да донесе одлуку о увећању цијене рада за запослене у МУП-у.

Ова вијест долази након што је саопштен став Синдиката управе Републике Српске по којем се не прихвата приједлог Владе Републике Српске о повећању плате за 10% запосленима у јавној управи.

Како је саопштено, Синдикат управе одлуку је донио једногласно, између осталог и због тога што је Влада Републике Српске донијела једнострану одлуку, утврђујући износ повећања плате без социјалног дијалога.

“Имате ситуацију да је члан Предсједништва Босне и Херцеговине најавио повећање плате од 10 % што је подржано од 17. министарства смјештеног у Српској 32”, рекао је предсједник Синдиката управе Божо Марић алудирајући на Савез синдиката Републике Српске ,на чијем је челу Ранка Мишић и чије организационе јединице данас потписују споразуме са ресорним министрима.

(Н1)