ГОЛИ ИНТЕРЕС: Путин својом изјавом штити интересе Русије у Донбасу, не водећи рачуна о позицији Србије на Косову и Метохији! :: Semberija INFO ::

 

ГОЛИ ИНТЕРЕС: Путин својом изјавом штити интересе Русије у Донбасу, не водећи рачуна о позицији Србије на Косову и Метохији!


Руски председник рачунао је на косовски преседан и пре инвазије на Украјину, и то је најболнија истина о цинизму и неједнаким стандардима великих сила, који су увек постојали, оцењују саговорници Курира.

Руски председник Владимир Путин потегао је проглашење независности Косова као аргумент за осамостаљивање Доњецке народне републике (ДНР) и Луганске народне републике (ЛНР), чиме је само показао да су му интереси и позиција Русије у глобалном политичком и економском земљотресу неприкосновени и важнији од традиционалних пријатељстава, попут оног са Србијом.

Овај Путинов маневар требало би да делује отрежњујуће за све који и даље подгревају лажну дилему да ли Србија треба да гледа искључиво своје интересе. Сада је више него икад раније важно да наша земља настави да води сопствену политику, чије су тежиште наши национални и државни интереси и позиција слободне и независне државе... више на.... kurir.rs