НА КОНКУРС ОРУЖАНИХ СНАГА БИХ ПРИЈАВИЛО СЕ 819 ДЈЕВОЈАКА И МЛАДИЋА :: Semberija INFO ::

 

НА КОНКУРС ОРУЖАНИХ СНАГА БИХ ПРИЈАВИЛО СЕ 819 ДЈЕВОЈАКА И МЛАДИЋА


Foto
На конкурс за пријем 500 кандидата за посао у почетном чину војника у Оружаним снагама БиХ пријавило се 819 особа.

Оглас је био отворен мјесец дана односно до прошлог петка, 24. априла. Ради се о формацијским мјестима у Оружаним снагама БиХ која се попуњавају кандидатима из реда сва три народа у БиХ, као и из реда осталих.

Министарство одбране БиХ, на овај начин пружа могућност и погодност младићима и дјевојкама у БиХ, који испуњавају услове и буду одабрани кроз објективан и транспарентан процес пријема, да имају изазован посао са сигурном плаћом и могућност континуираног професионалног развоја и напредовања у каријери у Оружаним снагама Босне и Херцеговине.

На оглас су се могли пријавити младићи и дјевојке који имају завршену средњу школу III и IV степена, да нису млађи од 18 година, нити старији од 27 година и да испуњавају услове конкурса расписаног за одређено формацијско мјесто.

Тестирања кандидата ће бити обављено у центрима за регрутовање у: Сарајеву - касарна "Рајловац", Бањој Луци - касарна "Козара", Чапљини - касарна "Божан Шимовић" и Тузли - војна база "Аеродром Дубраве".

Након завршених тестирања, Комисија за избор ће обавити интервју са најуспјешнијим кандидатима и након завршеног интервјуа извршити избор и предложити министру одбране БиХ кандидате за упућивање на основну војничку обуку.

Кандидати, који успјешно заврше основну војничку обуку, примају се у војну службу у почетном чину војника на формацијска мјеста на која буду изабрани у процесу пријема.

(Глас Српске)