Вучић честитао Макрону: Француска може да рачуна на Србију као на искреног пријатеља и партнера :: Semberija INFO ::

 

Вучић честитао Макрону: Француска може да рачуна на Србију као на искреног пријатеља и партнера


БЕОГРАД - Александар Вучић, предсједник Србије, честитао је Емануелу Макрону на побједи у утрци за предсједника Француске.

- Поштовани господине предсједниче, драги пријатељу, примите срдачне честитке поводом поновног избора за предсједника Републике Француске. Повјерење које су Вам грађани и овога пута указали, несумњиво потврђује да је Ваше водство засновано на оним начелима и вриједностима које су дубоко укоријењене у народу Француске.

Слобода, једнакост и братство и јесу непролазни и универзални принципи чије суштине сви треба да се подсјетимо, поготово у садашњем хисторијском тренутку, можда више него икада прије.

Дијелећи управо ове вриједности, Србија и даље остаје посвећена јачању односа са Француском, који су засновани на традиционалном пријатељству и стратешком партнерству. Са Вашим поновним избором за предсједника, увјерен сам да су српско-француски односи на добром путу да досегну нове границе.

Француска може да рачуна на Србију као на искреног пријатеља и партнера, а увјерен сам да и ми можемо да рачунамо на подршку Ваше земље, у корист мира и стабилности на Западном Балкану.

Још једном Вам честитам изборну побједу уз најбоље жеље за даљи напредак Ваше земље и благостање свих њених грађана - поручио је Вучић.

Глас Српске