УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА БИЈЕЉИНА: ВЛАДА РС ОДОБРИЛА БАЊСКУ РЕХАБИЛИТАЦИЈУ ЗА 72 ПЕНЗИОНЕРА :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА БИЈЕЉИНА: ВЛАДА РС ОДОБРИЛА БАЊСКУ РЕХАБИЛИТАЦИЈУ ЗА 72 ПЕНЗИОНЕРА


Влада Републике Српске наставља са подршком пензионерима за бањску рехабилитацију, тако да је управо завршен конкурс који је био расписан од 28. марта до 12. априла, потврдио је за „Семберија инфо“, предсједник Удружења пензионера Бијељина Ђуро Станојловић. Он је додао да је Удружење запримило 257 захтјева, а комисија ће извршити бодовање за 72 пензионера, који ће моћи користити десетодневну бесплатну бањску рехабилитацију, а у понуди је пет бања, Бања Дворови, Мљечаница, Вилина влас, Др Зотовић и Теслић.

- Прошле године смо добили бесплатну бањску рехабилитацију за 29, а ове године за 72 пензионера, што нас посебно радује, а након окончања рада комисије, очекујемо да ће у другој половини маја, односно печетком јуна, наши пензионери почети користити бањску рехабилитацију“, рекао је Станојловић и у име Удружења упутио захвалност Влади РС. Захвалност је упутио и Фонду ПиО, на челу са директором Младеном Милићем, који, како је рекао, „има изузетно разумијевање за пензионерске проблеме“, затим Адико банци која им је поклонила телевизор за просторије које користе пензионери у бијељинског Удружења.  Станојловић се поново захвалио и Градској управи која је прошле године исплатила по 100 КМ једнократне помоћи пензионерима који примају најнижу пензију.

- Ми смо Удружење које проглашено Удружењем од посебног интереса и надамо се да ће Градска управа и ове године имати разумијевања за потребе  Удружења које има око 11. 000 чланова, а подсјећам да на подручју Бијељине има око 16. 000 пензионера“, рекао је Станојловић. Он наглашава да „трошкови лијечења, све чешће поскупљења основних животних намирница и измирење обавеза за режије,доводи велики број пензионера у ситуацији да им не остане ништа“.

 - Састављање краја с крајем је постала пензионерска свакодневица, а нажалост, пандемија вируса корона, драстично је повећала и смртност пензионера. Трудимо се у Удружењу да ублажавамо проблеме, мада је и то из дана у дан све теже, јер на располагању имамо ограничена средства, тачније, средства се обезбјеђују од чланарина. Свакодневни су захтјеви за једнократну помоћ, али, нажалост, не можемо их све ријешити, јер управо због повећања броја смртности, морамо имати средстава за бар симболична средства по основу сахране. Такође, планирамо да, уколико будемо пронашли могућност, бар једном мјесечно, организујемо аутобуски превоз који ће возити наше пензионере у Србију да купе лијекове, који су знатно јефтинији у односу на цијене лијекова код нас“; рекао је Станојловић.


Семберија инфо - О. Стјепановић