Сутра пријатније, без великих врућина :: Semberija INFO ::

 

Сутра пријатније, без великих врућина


У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће бити пријатније вријеме, без великих врућина, уз рјеђе пљускове са грмљавином у поподневним часовима.

Ујутро ће бити претежно облачно, на сјеверу и истоку могућ је понеки пљусак са грмљавином, а у Херцеговини сунчано уз малу или умјерену облачност. 

Пријеподне ће бити суво уз промјенљиву облачност, а у другом дијелу дана нестабилно са пљусковима и грмљавинама, чешћим на истоку земље, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске. 

Јутарња температура од 14 до 20, на планинама 11, а највиша дневна од 24 до 31 на југу, на планинама од 21. 

Вјетар слаб до умјерен сјеверни и сјеверозападни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода. 

У Републици Српској и ФБиХ се до краја дана очекује нестабилно вријеме, уз пљускове са грмљавином, а постојаће услови и за непогоде праћене градом. 

Температура у 14.00 часова: Бјелашница 16, Мраковица, Чемерно 25, Калиновик, Гацко, Хан Пијесак 27, Бугојно, Иван Седло, Неум 28, Соколац, Ливно, Сарајево 29, Шипово, Невесиње, Фоча, Мркоњић Град, Крупа на Уни 30, Билећа, Рибник, Градачац, Сански Мост, Сребреница, Требиње 31, Нови Град, Србац, Бањалука, Бихаћ, Груде, Приједор, Широки Бријег, Тузла 32, Бијељина, Брчко, Добој, Рудо 33, Мостар 34, Вишеград 35 степени Целзијусових. 

Од уторка, 18. јуна, до четвртка, 20. јуна, пријеподне ће углавном бити суво и сунчано, а послијеподне нестабилно, мјестимично са пљусковима и грмљавином. Током ова три дана највиша дневна температура ће се кретати од 24 до 32, на планинама око 23 степена.

СРНА/Инфо Бијељина