Чубриловић: Поносни због јаке и веома организоване полиције :: Semberija INFO ::

 

Чубриловић: Поносни због јаке и веома организоване полиције


БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је 4. април - Дан Полиције и 30 година Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске, истакавши понос због јаке, стабилне, професионалне и веома организоване полиције.

Чубриловић је подсјетио на недавно убиство полицијског начелника у Приједору Раденка Башића, те поручио да ће Народна скупштина уложити додатне напоре да се побољша законски оквир којим ће се појачати казнена политика за најтежа кривична дјела, те постигну бољи услови за рад на заштити полиције и грађана.

"Желим да похвалим све полицајце који су учествовали у брзом разрјашњењу злочина у Приједору и да истакнем да је напад на полицију, на људе који штите мир и безбједност, у ствари напад на Републику Српску који мора бити најстроже кажњен", истакао је Чубриловић.

Он је нагласио да је Полиција Републике Српске дала немјерљив допринос у одбрани слободе и опстанка Републике Српске.

"Велику захвалност изражавамо према свим припадницима полиције који су учествовали у одбрамбено-отаџбинском рату, а посебно исказујемо захвалност и поштовање према свима који су дали своје животе за слободу", истакао је Чубриловић у честитки министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Синиши Кострешевићу и свим припадницима МУП-а и Полиције Српске.

Он је свим припадницима МУП-а и Полиције Републике Српске честитао за одговорно и професионално извршавање задатака, у оквиру законских овлаштења, и пожелио им успјех и у будућем раду, са жељом да остану гарант заштите уставног поретка, поштовања владавине права и закона и очувања општег мира и безбједности у интересу Републике и свих грађана.

"Поносни смо што данас имамо јаку, стабилну, професионалну и веома организовану полицију која је суштински важна за Републику Српску, која штити права, безбједност и имовину свих наших грађана", нагласио је Чубриловић.

Независне новине