УПОЗОРЕЊЕ ЗБОГ ПОПЛАВА :: Semberija INFO ::

 

УПОЗОРЕЊЕ ЗБОГ ПОПЛАВА


Foto
Поплаве мањег обима у наредним данима могуће су на подручју општина Дрвар, Горњи Вакуф, Фојница, Кисељак, Трново, Илиџа и Нови Град Сарајево, саопштено је из Агенције за водно подручје ријеке Саве.

У наредних три до пет дана прогнозира се достизање нивоа водостаја при којем је могуће изливање ријека из корита и плављење околног терена уз водоток, посебно на подручју горњих токова ријека Уне, Босне и Врбаса, саопштено је из ове агенције.

У саопштењу се напомиње да већина хидролошких станица прогнозира раст водостаја на цијелом водном подручју Саве у Федерацији БиХ (ФБиХ), посебно на горњем дијелу слива Уне, Босне, Усоре и Дрине.

Како наводе у обавјештењу о прогнози ванредног хидролошког стања од сутра до 2. априла, бујични водотокови на којима може доћи до повећања водостаја у том периоду су на подручју горњег тока слива Босне, односно на сливу ријека Фојнице, Жељезнице и Ставње.

Надлежним институцијама Агенција савјетује да прате ситуацију на терену и поступају у складу са овлаштењима, а службама које спроводе мјере и активности заштите и спасавања људи и материјалних добара препоручују појачан опрез.

(Српска Инфо)