КО ЈЕ БИО РАДЕНКО БАШИЋ: УБИЈЕН ГОДИНУ ПРЕД ОДЛАЗАК У ПЕНЗИЈУ :: Semberija INFO ::

 

КО ЈЕ БИО РАДЕНКО БАШИЋ: УБИЈЕН ГОДИНУ ПРЕД ОДЛАЗАК У ПЕНЗИЈУ


Foto
Начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Приједор Раденко Башић који је јутрос убијен у том граду своју полицијску каријеру започео је још прије 29 година као полицајац у Полицијској станици Козарац.
У протеклом рату је био припадник Чете посебне јединице полиције СЈБ-ЦЈБ Приједор, те је као учесник ратних дешавања био и рањен на Крупском ратишту.
 
У Министарству унутрашњих послова (МУП) Републике Српске кажу да је био ратни-војни инвалид девете категорије и борац прве категорије.
 
Свој рад наставио је 1993. године у Полицијској станици Приједор 2, а од 2004. године био је распоређен на мјесто замјеника командира у Полицијској станици Приједор 2, те од децембра, исте године, на радно мјесто инспектора криминалистичке полиције у Групи за спречавање производње и промета опојних дрога у Одсјеку криминалистичке полиције.
 
Кратко вријеме, од 2008. године, био је инспектор у Полицијској станици Приједор 1, а потом и замјеник командира.
 
На мјесто начелника Одјељења за општи криминалитет распоређен је 2019. године, а наредне године на мјесто начелника Сектора криминалистичке полиције.
 
Раденко је убијен само годину прије одласка у заслужену пензију, током своје свакодневне шетње од куће до радног мјеста. Овај пут, његова канцеларија остала је празна.
 
Иза  њега остала је ожалошћена супруга и два малољетна сина.
 
-Данас смо са шоком и невјерицом примили вијест да је наш колега Раденко Башић брутално убијен у приједорском насељу Пећани. Остали смо без колеге, пријатеља и великог човјека. Колеге и пријатељи, остали су ожалошћени због губитка колеге који је поштено и часно обављао свој посао и био за примјер сваком полицијском службенику. Искрено саучешће породици Башић! Нека му је вјечна слава! – истакли су у МУП-у Српске.

(Глас Српске)