СНИЈЕГ И ЈУТАРЊИ МИНУСИ И НАРЕДНЕ СЕДМИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

СНИЈЕГ И ЈУТАРЊИ МИНУСИ И НАРЕДНЕ СЕДМИЦЕ


Foto
Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, у понедјељак се у Босни и Херцеговини очекује претежно облачно вријеме.

У Босни ће падати слаб снијег, а у Херцеговини повремено мало кише може пасти на крајњем југу и југоистоку, а слаб снијег на истоку у јутарњим сатима. Вјетар слаб сјеверног смјера. Најнижа јутарња температура ваздуха већином између -5 и 0°Ц, на југу земље до 5°Ц. Највиша дневна температура углавном између 0 и 5°Ц, на југу земље од осам до 12°Ц.

У уторак, 8. марта, у Босни ће, према прогнози, бити претежно облачно вријеме са слабим снијегом или сусњежицом. У већем дијелу Херцеговине очекује се разведравање. Облачно ће се задржати на сјеверу Херцеговине. Вјетар слаб до умјерене јачине сјеверног смјера. У Херцеговини и југозападу Босне умјерено јака бура. Најнижа јутарња температура ваздуха већином између -5 и -1°Ц, на југу земље до 4°Ц. Највиша дневна температура углавном између -1 и 4°Ц, на југу земље од 6 до 9°Ц.

У сриједу, према прогнози Завода, у Босни ће већи дио дана бити претежно облачно вријеме. Смањење облачности очекује се у послијеподневним сатима. У Херцеговини се очекује претежно сунчано вријеме, а више облачности на сјеверу Херцеговине. Вјетар слаб до умјерене јачине сјеверног смјера. У Херцеговини и југозападу Босне умјерено јака бура. Најнижа јутарња температура ваздуха већином између -7 и -2°Ц, на југу до 3°Ц. Највиша дневна температура углавном између -1 и 4°Ц, на југу до 9°Ц.