ОПРЕЗ, КЛИЗАВО И МОКРО ЗБОГ СНИЈЕГА :: Semberija INFO ::

 

ОПРЕЗ, КЛИЗАВО И МОКРО ЗБОГ СНИЈЕГА


Foto
Због снијега који пада, у већем дијелу РС саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима, док се у вишим предјелима и преко планинских превоја снијег задржава на коловозима, саопштемо је из Ауто-мото савеза РС (АМС РС).

"Возачима савјетујемо максимално опрезну и спорију вожњу, уз обавезну употребу зимске опреме. Скрећемо пажњу и на повећану опасност од одрона камења и земље на коловоз на дионицама у усјецима и поред камених косина, као и на мјестимично смањену видљивост због ниске облачности", додају из АМС РС.

Ради извођења радова на изградњи кружне раскрснице, измијењен је режим у одвијању саобраћаја у Трну код Лакташа (на силаску са надвожњака) на укрштању магистралног пута М-И 101 и регионалног пута Р-480. Због радова на изградњи разводне мреже водовода, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дијелу магистралног пута М-И 108 дионица Челинац-Котор Варош и на регионалном путу Р-И 2103 дионица Челинац-Укрина.

Ради извођења деминерских радова на Тјентишту, на локацији Национални парк Сутјеска-Гусни пут, доћи ће до повремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута М1-109, Брод на Дрини 2-Врба, општина Фоча, од осам до 15 часова, сваки радни дан у интервалима по 30 минута. Ради извођења деминерских радова код кампа Хум-Житински поток, извршиће се повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута М1-111, Брод на Дрини 2 – граница РС/РЦГ (Шћепан поље), општина Фоча, од осам до 15 часова, сваки радни дан у интервалима  по 30 минута. Такође, због извођења деминерских радова, долази до повремених обустава саобраћаја на дионици регионалног пута РИ-3104 Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци код Дервенте, од осам до 15 часова, на начин 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја. 

На магистралном путу МИ 105, дионица Руданка–Добој 1, измијењен је режим одвијања саобраћаја, ради искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи аутопута на коридору "Вц" од моста Руданка (укључујући мост ) до тунела Путниково брдо 2. На магистралном путу М-И 105 Руданка-Добој, измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова на споју наведеног магистралног пута и прилазног пута према петљи Руданка на аутопуту. 

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магисталног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповић, одвија отежано, једном саобраћајном траком. Продужени су радови на регионалним путевима РИ-2102, дионица Србац-Горња Вијака1-Горња Вијака 2-Разбој, РИ-3106 дионица Разбој-Тедин Хан и РИ-3105, дионица Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја, па возаче молимо да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.  На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу МИИ-502, дионица Бањалука-Стари Мајдан 2, због извођења радова. Због извођења радова на рехабилитацији регионалног пута Р-И 2109 (стара ознака Р-415), дионица Шипово-граница РС/ФБиХ (Ново Село), је режим вожње и постављена је привремена саобраћајна сигнализација која регулише саобраћај.

Због радова на реконструкцији регионалног пута Р-И 2109 (стара ознака Р-415), дионица Језеро-Шипово, измијењен је режим одвијања саобраћаја. Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Р-476 Укрина-Горња Вијака.

(Независне)