У СИЛОСИМА У СРПСКОЈ ТРЕНУТНО 23.000 ТОНА ПШЕНИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

У СИЛОСИМА У СРПСКОЈ ТРЕНУТНО 23.000 ТОНА ПШЕНИЦЕ


Foto: Ilustracija
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске саопштило је да се тренутно у силосима у Српској налази око 23.000 тона пшенице.

Из Министарства су истакли да је посланик СДС-а Миладин Станић по ко зна који пут обмануо јавност рекавши да се у силосима у Српској налази 7.000 до 8.000 тона пшенице.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић јуче је рекао да се у силосима у Српској налази око 15.000 тона пшенице, што су подаци добијени од млинова у Српској 1. марта, али су у међувремену стигли додатни подаци од два привредна субјекта који су пријавили 8.000 тона пшенице, што значи да је тренутно у силосима око 23.000 тона пшенице, саопштено је из Министарства.

Министарство је навело да на нову Станићеву лаж, као и увијек до сада, само може одговорити истином и чињеницама, пошто је Станић "постао познат по свом намјерном узнемиравању и лагању народа".

У саопштењу је наведено да "Млин Павловић" има залихе од 7.000 тона, "пољопривредник" Дервента 6.000 тона, "Виталанд" Градишка и "Трио" Тршић-Зворник по 2.000 тона, затим "Житопрерада" Омарска 1.300 тона, "Продукт" Бијељина 1.200 тона, "БН дукат" Бијељина 854 тоне, те "Млин Томић" 600 тона.

- Остали млинови имају између 50 и 500 тона ускладиштене пшенице, а на зачељу листе је Станићев "Млинпек" Прњавор са 10 тона, што му не даје за право да тврди да, уколико он тако послује, да тако послују и раде и други - додаје се у саопштењу.

Министарство је навело да је из овог податка јасно и колика је стварна Станићева брига за пољопривредну производњу.

- О бризи за становништво да и не говоримо, јер умјесто да своје снаге као привредник и политичар усмјери на набавку жита и помоћ народу, он га додатно слуђује својим лажима и небулозама које по ко зна који пут изнесе у јавност - истакнуто је у саопштењу.