СРПЧАНКА ДАЈАНА ШЊЕГОТА НОВА “MISS EARTH” БИХ: ПУТ ДО ОСТВАРЕЊА СНА ВОДИ ПРЕКО ФИЛИПИНА :: Semberija INFO ::

 

СРПЧАНКА ДАЈАНА ШЊЕГОТА НОВА “MISS EARTH” БИХ: ПУТ ДО ОСТВАРЕЊА СНА ВОДИ ПРЕКО ФИЛИПИНА


- Када вјерујете у себе и снажно корачате према свом циљу, онда је само небо граница, отварају се могућности и прилике о којима сте само могли сањати, а које ће вас изградити као бољу личност и такву шансу увијек треба искористити.

Ово су ријечи Дајане Шњеготе (19) из Разбоја Љевчанског код Српца која је проглашена за нову “Miss Earth” БиХ и стекла право учешћа на свјетском избору који ће се крајем октобра одржати на Филипинима.

Дајана је матурант средње грађевинске школе у Бањалуци, смјер архитектонски техничар, а за најљепшу жену БиХ изабрана је на недавном избору за мис Балкана који је одржан у Бањалуци.

- Никада до сада нисам учествовала на оваквим манифестацијама иако су ме од малих ногу наговарали да се пријавим. Сматрала сам да нисам спремна јер сам хтјела више да се фокусирам на школу и радим на изградњи комплетне личности  - каже Дајана.

За овај модни спектакл пријавило се 1.400 дјевојака из цијеле бивше Југославије, Бугарске и Румуније, а 33 су прошле у финале. Поред титуле мис Балкана, која је припала Марији Делић из Хрватске, биране су представнице БиХ и Сјеверне Македоније за избор “Miss Earth”, а Дајана је постала двадесета представница БиХ која ће учествовати на престижном свјетском такмичењу.

- Свака од нас припреме је обављала индивидуално, а онда смо се окупиле непосредно прије избора и одрадиле неколико генералних проба и ревија. Стекла сам бројна познанства и пријатеље за читав живот. Ово је био и мој први јавни наступ, а трема је била и те како присутна. Побједу нисам очекивала, али вјеровала сам да ако нешто желим, то могу лако постићи. Ходајући по сцени, осјетила сам се живом и рекла себи, то је то, сад или никад и драго ми је што је на крају тако и испало - рекла је Дајана.

На финалној вечери, између осталог, носила је свечане хаљине модног атељеа “Стела” који има пословнице у Београду и Бијељини.

Сада је чекају припреме за свјетски избор на Филипинима, а које подразумијевају усавршавање енглеског језика и физичког изгледа и уопште, рад на сопственом јачању у менталном погледу.  Упоредо с тим, посветиће се учењу и завршетку школе, а након тога планира да упише архитектонско-грађевински факултет јер сматра да је квалитетно образовање кључ успјеха у будућности.

- Никада себи нисам дозволила да ме било каква ограничења и стереотипи спутавају. Сматрам да се у животу треба такмичити са собом и бити боља верзија себе него јуче. Увијек тежим да се водим својим осјећајима и амбицијама јер је то једини исправан пут. Још не знам какав ме животни пут чека, али ми је првенствена жеља да дипломирам и да једног дана израстем у еманциповану, образовану и успјешну жену - каже Дајана.

Планира да се ангажује и као волонтер, а жеља јој је да што више слободног времена проводи са породицом, драгим пријатељима и омиљеним књигама уз које се најбоље осјећа.

Ленте

На избору за мис Балкана, за представницу “Miss Earth” Сјеверне Македоније изабрана је Ангела Василевски из Скопља. Такмичарке су имале прилику да освоје ленте и за модел, фото-модел и топ модел Балкана, мис шарма и мис фотогеничности Балкана. У ревијалном дијелу наступиле су чланице музичке групе “Хуррицане” из Србије, прошлогодишње представнице Србије на Евровизији.

(Глас Српске)