ВИШКОВИЋ ПОТВРДИО ДА СРПСКА ПРЕУЗИМА СБЕРБАНКУ, ПОСЛОВАЋЕ ПОД НОВИМ ИМЕНОМ :: Semberija INFO ::

 

ВИШКОВИЋ ПОТВРДИО ДА СРПСКА ПРЕУЗИМА СБЕРБАНКУ, ПОСЛОВАЋЕ ПОД НОВИМ ИМЕНОМ


Foto
Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да се Влада понаша одговорно и да ријешава проблеме који су настали не кривицом из РС.

Данас смо договорили преузимање Сбербанке од стране Републике Српске са оснивачким капиталом од 15 милиона КМ. Мораће да ради под другим именом, а договорићемо се у наредних 24 сата о називу.
 
Депозити банке су већи од 800 милиона КМ, а само грађана износе око пола милијарди КМ. Позивам све да не подижу новац, све је сигурно и банка ће у наредна два дана радити под новим именом – поручио је Вишковић.

Александар Кесић, директор Сбербанке у Бањалуци, изјавио је да му је жао што су доведени у ситуацију да управљају кризом за коју нису одговорни.
 
Након састанка са највишим руководством у Републици Срској, Кесић је указао на проблем огромних колона пред банкама.
 
 Закључно са данашњим даном немамо никаквих проблема са исплатом новца. Наравно, ниједна банка не може да издржи стампедо. Али, мјерама банке, Владе и регулатора, све паре ће бити грађанима исплаћене ако буди хтјели – рекао је Кесић.

Директор Агенције за банкарство Републике Српске Срђан Шупут рекао је да је Агенција у сталном засједању од петка и да је преузела управљање банком.
 
Он је додао да ће Влада Републике Српске у складу са законским могућностима стати иза ове банке, а да ће конкретне мјере бити познате сутра ујутру.

(Српска Инфо)