ДОДИК РАЗГОВАРАО СА ЛАВРОВОМ: СТРИКТНО ПОШТОВАТИ ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ :: Semberija INFO ::

 

ДОДИК РАЗГОВАРАО СА ЛАВРОВОМ: СТРИКТНО ПОШТОВАТИ ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ


Foto
БАЊАЛУКА – Министар вањских послова Руске Федерације Сергеј Лавров разговарао је данас телефонски са српским чланом Предсједништва Босне и Херцеговине Милорадом Додиком, којом приликом је потврђена заједничка опредијељеност за стриктно поштовање Дејтонског споразума о Босни и Херцеговини.

Из Амбасаде Русије у БиХ саопштено је за "Независне" да су саговорници подвукли опредијељеност за сузбијање све присутнијих покушаја да се принципи садржани у споразуму и одобрени од стране Вијећа сигурности УН-а преиначе како би одговарали ЕУ и НАТО-у и на штету народа Републике Српске.

"Обављена је размјена мишљења о имплементацији договора насталих након састанка предсједника Руске Федерације Владимира Путина и Милорада Додика у Москви у децембру 2021. године. Зацртани су кораци за интензивирање напора у том правцу", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су "детаљна разјашњења руске стране у вези са ситуацијом око Украјине, разлозима релевантних одлука које је донијело руководство Русије примљена са разумијевањем".

(Независне)