ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ КРЕМЉА: ПУТИН НАРЕДИО ОБУСТАВУ ОПЕРАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ, ПА ПОВУКАО ОДЛУКУ :: Semberija INFO ::

 

ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ КРЕМЉА: ПУТИН НАРЕДИО ОБУСТАВУ ОПЕРАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ, ПА ПОВУКАО ОДЛУКУ


- Председник Русије Владимир Путин био је наредио да се обуставе операције руских трупа у Украјини, али је наређено да се настави са планом након што је Кијев одбио да преговара, рекао је портпарол Кремља.

Трећег дана сукоба у Украјини као бомба је одјекнула вијест да је Путин био наложио да се прекину специјалне операције руских трупа у тој земљи. Међутим , убрзо је ту одлуку и повукао.

Према ријечима портпарола Кремља Дмитрија Пескова, одлука о наставку специјалних операција донесена је након што је Кијев одбио да преговара са Москвом.

Како се наводи, Путин је наредио обуставу операција у петак, јер се очекивало да ће двије стране сјести за преговарачки сто.

Међутим , након што је украјинско руководство одбило преговоре, у суботу поподне је Путин наредио да се са операцијом настави.

"Јуче поподне, очекујући преговоре са украјинским руководством, руски предсједник и врховни командант наредили су обуставу напредовања главних снага руских трупа", рекао је Песков.

Портпарол Кремља се осврнуо и на санкције које је Запад увео Русији, рекавши да су санкције веома озбиљне, али да се Русија на њих још раније припремила.

"Санкције су веома озбиљне, али и ми смо се озбиљно спремали", рекао је Песков.