ОПТУЖБАМА ЗА УЦЈЕНЕ, БЕГИЋ ПОКРЕНУО УНУТАРСТРАНАЧКЕ НЕСУГЛАСИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ОПТУЖБАМА ЗА УЦЈЕНЕ, БЕГИЋ ПОКРЕНУО УНУТАРСТРАНАЧКЕ НЕСУГЛАСИЦЕ


Foto: RTRS
Оптужбама за уцјене, бивши одборник ПДП-а у бањалучкој Скупштини, Иван Бегић покренуо је унутарстраначке несугласице. Док Драшко Станивуковић тврди да Бегић има пуну подршку ПДП-а, Бранислав Бореновић не мисли тако, јер се јасно оградио од Бегићевих ставова.

Бивши члан ПДП-а јавним оптужбама за уцјене у своју некадашњу странку убацио је врућ кромпир.

Његов саборац, Драшко Станивуковић стао је у његову одбрану, тврдњом да Бегић има пуну подршку и разумијевање ПДП-а. Немушто је покушао и да образложи јучерашњу изјаву страначког шефа.

- Ја сам увјерен да је предсједник Бореновић у том процесу, а упознат сам, доста урадио и показао једну не само партијску подршку него чак и очинску - навео је Станивуковић.

А Бореновић се још јуче "очински" одрекао бившег страначког колеге и јасно нагласио да Бегићеви ставови не одражавају ставове ПДП-а.

- То нису наводи партије, нема везе са странком - тo су лични ставови. Иван Бегић није члан органа ПДП-а, поднио је оставку на мјесто одборника у граду Бањалука - тврди Бореновић.

Вукући конце за градоначелника, како тврде оптужени за уцјене, Бегић га је и таргетирао.

Власник "Медиа Маркета", Горан Кос демантовао је уцјене тешке три милиона марака, наглашавајући да је оптужен због откривања да је у Градској управи, приликом набавке рачунарске опреме, украдено 60 хиљада марака.

- Ми смо повећали буџет за 35 милиона и сад нам је стало до 60 хиљада, да неко украде - рекао је Станивуковић.

Станивуковића је, због набавке опреме за Градску управу по троструко већим цијенама, још љетос прозвао његов некадашњи близак сарадник Стефан Благић из Покрета Рестарт. Њега је Иван Бегић, прије два дана, оптужио за уцјене и коришћење наркотика. Рат су Стефан Благић и Иван Бегић наставили на друштвеним мрежама.

На климавим ногама су и односи Станивуковића и СДС-овог Милана Радовића, које Станивуковић данас покушава да демантује.

Прво је подржао Бегића, који је Радовића оптужио за уцјену, а онда - како наводно нема сукоба између њега и Радовића.

Варнице су кренуле кандидатуром Јелене Тривић, која би у случају побједе опозиције на општим изборима, мандат за премијера дала Милану Радовићу. Тако тврди Бегић,а Станивуковић - да "Јелена и он веслају у истом правцу".
 
(РТРС)