ВЕЛИКА АКЦИЈА ШИРОМ РС: УХАПШЕНО 19 ОСОБА, ОДУЗЕТО ВИШЕ ОД 400 КГ МАРИХУАНЕ :: Semberija INFO ::

 

ВЕЛИКА АКЦИЈА ШИРОМ РС: УХАПШЕНО 19 ОСОБА, ОДУЗЕТО ВИШЕ ОД 400 КГ МАРИХУАНЕ


На подручју Требиња, Фоче и других општина ухапшено је 19 особа и одузето је више од 400 килограма марихуана, у Оквиру акције кодног назива Стаза, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.
 
"Полицијски службеници МУП-а РС, Управе за организовани и тешки криминалитет  под надзором Тужилаштва БиХ а по наредбама Суда БиХ на подручју Требиња, Фоче и других општина спроводе оперативну акцију кодног назива СТАЗА, којом приликом је до ухапшно 19 особа за које постоје основи сумње да су извршили кривично дјело Организовани криминалитет у вези са кривичним дјелима Неовлаштени промет опојним дрогама и Неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе", наведено је у саопштењу МУП-а.
 
Наводе да је током истраге до сада одузето више од 400 килограма опојне дроге марихуана, које је ова група прокријумчарила из Црне Горе на подручје Босне и Херцеговине.
 
У акцији "Стаза" учествују и припадници Урпаве криминалистичке полиције, Специјалне антитерористичке јединице, Јединице жандармерије, те полицијских управа Бањалука, Источно Сарајево, Требиње и Фоча.
(Независне)