НИЈЕ ЗА ИГРУ ОТКРИВЕН ЈОШ ЈЕДАН СИМПТОМ ОМИКРОНА :: Semberija INFO ::

 

НИЈЕ ЗА ИГРУ ОТКРИВЕН ЈОШ ЈЕДАН СИМПТОМ ОМИКРОНА


Foto: Pixabay
Иако се недавно појавио, чињеница је да ће омикрон сој постати доминантан, а последњи у низу симптома који га карактеришу су гастроинтестинални симптоми, међу којима су мучнина, бол у стомаку, повраћање, губитак апетита и дијареја.
 
Наиме, здравствени званичници у Алабами упозоравају људе да инфекција короном из варијанте омикрона може довести до више проблема него само респираторних. Др Бил Адмајер из Инфирмари хелта за ВПМИ ТВ рекао је да су са делта сојем симптоми горњих дисајних путева били веома озбиљни.
 
- Било је у плућима. Пацијенти би имали упалу плућа, респираторну инсуфицијенцију и ишли би на респиратор. Али са омикроном пацијенти са гастроинтестиналним проблемима се појачавају и имају више симптома - рекао је Адмајер.
 
Миодраг Крстић, гастроентеролог, за Курир каже да се дигестивни проблеми јављају у свим сојевима.
 
- Гастронинтеролоски симптоми се јављају независно од соја. Близу 40 одсто људи је пре омикрона имало дигестивне тегобе. Јесу доминантни симптоми као цурење носа, кијање, главобоља, али има и дигестивних проблема, баш као и код других облика короне.
 
Иначе, гастроинтестинални симптоми су раније често повезивани са особама које осјећају благе симптоме короне, укључујући дјецу.

(Курир)