ДЈЕД МРАЗ ПРВИ ДАВАЛАЦ КРВИ У ТРЕБИЊУ :: Semberija INFO ::

 

ДЈЕД МРАЗ ПРВИ ДАВАЛАЦ КРВИ У ТРЕБИЊУ


- Првог радног дана након новогодишњих празника у требињској Служби за трансфузијску медицину први давалац крви је, по традицији, већ осму годину заредом, био Дјед Мраз.

Он је свима честитао 2022. годину и пожелио да буде много боља од претходних.

"Осјећам се сјајно. Било је мало умора, али Дјед Мраз је јак и остало је још мало поклона које морам подијелити доброј дјеци. Ја не знам шта је ове године, али сва дјеца у Херцеговини су била јако добра, Баба Мразица и ја смо поклонили безброј пакетића", каже Дјед Мраз.

Начелник Службе за трансфузиолошку медицину Требиње др Драган Шаренац је рекао да су срећни што је Дједа Мраз, већ традиционално, први дошао да дарује крв.

"Захваљујем се Дједа Мразу на овом најљепшем поклону за Службу за трансфузијску медицину и надам се да ће његово хумано дјело бити талично, као и претходних година. Такође, надам се да ће велики број људи у нашој средини на основу овог хуманог чина, кренути стазама хуманости и да ћемо ове године имати нове, младе добровољне даваоце крви", истакао је Шаренац напомињући да је у прошлој години у требињској Служби прикупљено око 1.900 јединица крви, чиме су јако задовољни.

У требињској Служби за трансфузијску медицину у претходној години организована је 61 акција добровољног давања крви.

(Независне)