ОТАЦ НЕСТАЛОГ МАТЕЈА: ТРЕНИРАО ЈЕ ВАТЕРПОЛО, НЕ ДОЛАЗИ У ОБЗИР ДА БИ ПАО У РИЈЕКУ :: Semberija INFO ::

 

ОТАЦ НЕСТАЛОГ МАТЕЈА: ТРЕНИРАО ЈЕ ВАТЕРПОЛО, НЕ ДОЛАЗИ У ОБЗИР ДА БИ ПАО У РИЈЕКУ


Ненад Периш, отац несталог Матеја, у Београду је дао изјаву за Дневник Нове ТВ.

Каже да је његов син био у друштву младих људи који су завршили факултете.

"Они су сједили у том локалу, прије су били на вечери. Млади људи, у два сата су се дружили уз пиће, уз разговор, као млади људи који су завршили факултете. У једном моменту он се дигао и кренуо према излазу и они га више нису нашли", испричао је отац.

Открио је да је Матеј тренирао ватерполо те да не долази у обзирда би пао у ријеку.

"Матеј је тренирао ватреполо, био је изразито јак момак, спорташ, непушач... Мислим да апсолутно то његово стање и његова кондиција, знање о пливању и вјештине, не долази у обзир да би пао у ријеку и да би то била околност која може довести до трагичног случаја", рекао је Периш.

У изјави за Блиц казао је да ни сам не зна како се држи те открио да нестали Матеј има двије сестре.

"Како се држим, не знам ни сам. Посао ме научио како да реагирам под притиском, али овдје су укључене емоције", казао је Ненад Периш за Блиц.

"Не могу вам описати како је њима сада. Свима нам је тешко. Обитељ је у Сплиту, нисам хтио да и они долазе", казао је, па на питање шта му је сада план одговорио:

"Сутра идем на полицију. Разговарат ћу с њима да видим како то иде и чекат ћу, што друго."

"Добивам безброј порука, али у ниједној нема информације о мом несталом сину. Било какав траг би значио, али ништа. То ме посебно плаши. Покушавам остати позитиван, не губим наду, али тешко је. Прошло је пуно времена. Већ је три дана од његовог нестенка. Тешко је кад је у питању ваше рођено дијете. Ово не бих пожелио ни најгорем непријатељу", рекао је Блицу отац несталог Матеја Периша.

Министарство унутрашњих послова Србије огласило се поводом нестанка Сплићанина Матеја Периша (1994) у Београду.

"Припадници Министарства унутрашњих послова интензивно трагају за М.П. (1994) чији је нестанак 31. децембра 2021. у 18 часова пријавио његов друг. Полицијски службеници од тренутка пријаве о нестанку у складу са законом предузимају све мјере и радње у циљу проналаска несталог младића. У потрагу за М.П. укључени су полицијски службеници из више организационих јединица Министарства унутрашњих послова", пише у саопштењу.

Отац несталог младића, по доласку у Београд медијима је дао изјаву:

"Немам ништа ново, сад ћу видјети с људима, само је битно да га нађемо. Знам да је полиција подигла све на ноге да га нађу, захвалан сам српској полицији на свему што чини. Свима сам захвалан што помажу, нуде помоћ. Истрага се проводи на начин на који се мора", рекао је Ненад, преноси Nova.rs.

Он је замолио људе да јаве било какву информацију, па и анонимно.

"Морам замолити људе да ко год има било какву информацију, само нека јави. Макар и анонимно, свака информација нам је битна. Хвала свима на подршци, заиста немам ријечи. Захвалан сам неизмјерно свим људима. Једино је важно да пронађем свог сина", рекао је Ненад Периш.

Младић из Сплита посљедњи пут је виђен у једном београдском ноћном клубу.

Матеј је висок 188 центиметара, има плаве очи и косу.

Посљедњи пут у ноћи између четвртка и петка виђен је испред клуба "Готик" у којем је с пријатељима славио Нову годину.

Према наводима медија, њега су камере снимиле  како се креће ка степеницама које се спуштају ка једном сплаву.

(Независне)