КОРОНА И ДАЉЕ МРСИ КОНЦЕ МЛАДЕНЦИМА :: Semberija INFO ::

 

КОРОНА И ДАЉЕ МРСИ КОНЦЕ МЛАДЕНЦИМА


- Резервације свадбених салона за 2022. годину су започеле већ током љета 2021, али, како кажу угоститељи, њихов број је много мањи у односу на године прије пандемије.

Страх од епидемиолошких мјера и ситуације с вирусом корона најчешћа је кочница младенцима да се одлуче на резервисање простора мјесецима унапријед, што је раније била уобичајена пракса, рекли су угоститељи.

Драган Милијаш, власник "Атељеа 202" из Прњавора, каже за "Независне новине" да су резервације салона за свадбе кренуле још од средине љета 2021. године , када се почела смиривати ситуација с вирусом корона.

"Међутим , постоји и један дио младенаца који су у неизвјесности јер не знају шта ће. Имају страх јер је то једна велика организација и јако је тешко одгодити свадбу када се приближи", рекао је он.

Милијаш истиче да је број резервација за прославу свадби много мањи у односу на 2018. и 2019. годину , али додаје да може бити задовољан с обзиром на тренутну ситуацију.

"Најтраженији период су јул и август, када долази дијаспора, субота је најатрактивнији дан, а затим недјеља и петак", наводи он.

Из свадбеног салона "Кнежевић" из Приједора истичу да су почели примати резервације за 2022. годину , а и у том граду љето је најтраженији период за свадбена весеља.

Жељко Вукелић из свадбеног салона "Валентин" из Бањалуке истиче да је резервација термина за наредну годину много слабија у односу на претходне године и да су и сами младенци једноставно затечени стањем у коме се налазимо.

"Нема правила приликом резервисања термина. Дијаспора гледа период јула, августа и септембра, када су им одмори, а наши људи се одлучују пет до 12", каже он.

Из свадбеног салона "Таxи бар" из Градишке кажу да резервација термина има, али да тај број није ни приближан ранијим годинама.

"Већином дијаспора засад резервише датуме, а јун, јул и август су најтраженији мјесеци", рекли су из овог салона.
И поред свих обавеза које са собом носи организација свадбених прослава, од почетка пандемије младенци имају додатну муку с мјерама и ситуацијом.

У проблему око датума свадбе била је и млада Бојана Н., која је на луди камен одлучила стати током љета прошле године, али пандемија је помрисла и њене планове.

"Били смо заказали термин у Градишци у свадбеном салону за 14. јун 2020, па смо га у нади да ће се ситуација с короном смирити помјерили на 25. октобар , али на крају смо отказали и тај термин", говори она за "Независне".

Бојана каже да су се 14. јуна само уписали, какав је и био план, те да су ту церемонију обиљежили скромно у кругу породице.

"Бројни пријатељи су, такође, урадили исто као и ми, јер другог избора и није било", рекла је она.
 
(Независне)