СУЗБИЈАЊЕ ГОВОРА МРЖЊЕ КРОЗ ОСНАЖИВАЊЕ МЛАДИХ :: Semberija INFO ::

 

СУЗБИЈАЊЕ ГОВОРА МРЖЊЕ КРОЗ ОСНАЖИВАЊЕ МЛАДИХ


Иницијатива младих за људска права у БиХ организује Презентацију приручника медијске псимености данас одржати у четвртак, 16. децембра, у Омладинском клубу у Бијељини.
 
Приручник медијске писмености дио је пројекнтих активности у склопу пројекта ,,Сузбијање говора мржње кроз оснаживање младих” којег  проводе партнерске организације Иницијатива младих за људска права у БиХ и Глобал Аналитике.

-Приручник је намијењен професорима, наставницима, едукаторима и активистима као помоћно средство у подучавању младих у подручјима медијског права, слободе говора, те медијске писмености у цјелини (друштвене мреже, медији, лажне вијести, дезинформације). Такође, обрађује изузетно актуелне и битне теме нарочито када се говори о информисању младих о понашању на друштвеним мрежама.
 
Пројект ,,Сузбијање говора мржње кроз оснаживање младих” финансирало  је Министарство иностраних послова Краљевине Холандије у БиХ као дио Друштвене трансформације програма.
 
 У склопу пројекта ради се на едукацији младих људи и јавности о основама медијске писменост. С обзиром на брзину развоја медија нарочито у онлајн сегменту, циљ је кроз пројект покренути ширу дискусију у јавном простору о овом питању како би се јасније упознала и регулисала ова област што може бити од нарочитог значаја за новинаре и бх јавност, прецизирају организатори.

Семберија инфо