КОЛИКО ЈЕ ЗЕЉКОВИЋ “ЗАРАДИО” НА МАСКАМА? :: Semberija INFO ::

 

КОЛИКО ЈЕ ЗЕЉКОВИЋ “ЗАРАДИО” НА МАСКАМА?


Драган Дубравац, директор фирме “Промединг” и осумњичени у афери “Корона уговори” признао је да је саучеснику Славку Бојићу директору фирме “Проконтрол” предао новац у износу од 85.000 марака, након исплате за набавку маски из Кине.

Дубравац је током саслушања пред републичким јавним тужиоцем, објаснио да Бојића познаје дужи низ година и да су пријатељи.

– Славко Бојић ме је контактирао неколико дана прије закључивања уговора о конзорцијуму и рекао ми да може набавити маске и заштитна одијела из Кине, те да има купца за ову робу, односно Институт за јавно здравство РС – изјавио је Дубравац.

Дугогодишњи пријатељ Бојић му је понудио да фирме “Проконтрол” и “Промединг” закључе уговор о концесији, с обзиром да је фирма “Промединг” осумњиченог Дубравца била регистрована као велепрометник медицинских средстава код Агенције за лијекове БиХ.

Бојић је тада упознао Дубравца да је цијена једне маске у Кини 0,2 долара.

Дубравац је признао да му је након увоза маски Бојић рекао како фактура за увезену количину према “Проконтролу” буде на износ од 140.000 марака, те да њему од тог износа треба дати 85.000 марака.

Осим Дубравца, пуштањем из притвора награђен је и осумњичени Саша Марковић, власник туристичке агенције “Травел фор фан”. Он је током саслушања у Републичком јавном тужилаштву изјавио да је Браниславу Зељковићу бившем директору Института за јавно здравство РС предао укупно 250.000 марака.

Подсјетимо, Бранислав Зељковић директор Института за јавно здравство РС осумњичен је за злоупотребу службеног положаја у два одвојена случаја.

Зељковић је према наводима Републичког јавног тужилаштва, приватним фирмама „Процонтрол“ и „Травел фор фун“ власништво осумњичених Славка Бојића и Саше Марковића обезбиједио зараду од око 790.000 марака, а за који је уједно оштећен буџет Републике Српске.
 
Извор: Српскаинфо