Рудник и ТЕ “Угљевик” обиљежио крсну славу Мратиндан: Ово је посебан дан за угљевичку Термоелектрану :: Semberija INFO ::

 

Рудник и ТЕ “Угљевик” обиљежио крсну славу Мратиндан: Ово је посебан дан за угљевичку Термоелектрану


Ломљењем славског колача, уз присуство Његовог преосвештенства епископа зворничко тузланског Фотија, кума славе Синише Зекића и бројних гостију, запослени у Руднику и ТЕ “Угљевик” прославили су крсну славу Светог Стефана Дечанског - Мратиндан.

Генерални директор РиТЕ “Угљевик” Чедомир Стојановић истакоа је том приликом да је 24. новембар посебан дан за Рудник и ТЕ “Угљевик”, јер је на данашњи дан 1995. године поново покренута производња електричне енергије у Угљевику након више од три године прекида изазваног ратним дејствима.



“Термоелектрана и у овој години испуњава све зацртане планове који су оптимистички пројектовани и постављени. Рачунамо да ћемо до краја године остварити све наше зацртане планове и да ћемо произвести више од 1.600 гигават часова електричне енергије. И даље задржавамо примат у производњи електричне енергије и производимо највише енергије у Републици Српској. Ово је била једна тешка година у којој је било и несташице појединих енергената, али ми се боримо и настојимо да остваримо све зацртане планове. Намјера нам је да ову годину завршимо са позитивним финансијским резултатом и да испунимо све зацртане планове”, истакао је Стојановић.



Стојановић је навео да је у овој години било радно ангажовано око 2.000 радника по разним уговорима, те да је у наредној години предвиђена реорганизација која подразумијева смањење броја запослених, углавном старијих радника.

“Припремамо стимулативне отпремнине, тако да ћемо кроз план реорганизације предвидјети и исплату стимулативних отпремнина. Што се тиче инвестиција, односиле су се на ремонт, набавку одређене механизације на руднику. Нисмо имали крупнијих инвестиција које су планиране за 2024. годину, када је планиран капитални ремонт, како би термоелектрана могла функционисати све до 2050. године”, истакао је Чедомир Стојановић.


Семберија инфо - Љ. Љубојевић
​Фото - Б. Милошевић