Детаљи акције "Транспортер": Новцем од продаје дроге куповали скупоцјена возила :: Semberija INFO ::

 

Детаљи акције "Транспортер": Новцем од продаје дроге куповали скупоцјена возила


БАЊАЛУКА - Поједини осумњичени који су пали у акцији "Транспортер" у којој је заплијењено 303 килограма сканка вриједног 1,2 милиона КМ, новцем зарађеним од продаје дроге куповали су скупоцјене аутомобиле и тако "прали" прљави новац, сазнаје "Глас Српске".

Током акције полиција је одузела више возила међу којима су "мерцедес С класе", "мерцедес ГЛЦ," "ауди СЉ7", "голф 8", два "аудија Q5", "БМВ ИКС 5" те комби "фолксваген транспортер".

У акцији су ухапшени Бојан Цвијетић који је био савјетник бившег министра безбједности БиХ Драгана Мектића, суспендовани полицијски инспектор Младен Миловановић и Игор Кнежевић из Бањалуке, Саша Рађевић из Градишке, Иван Јурић из Тузле, Тијана Стојановић из Источне Илиџе те Александар Николић, Драган Кресојевић, Синиша Бачић.

Како сазнајемо, након испитивања у полицији, Стојановићева је пуштена, док је Тужилаштво БиХ затражило притварање шест осумњичених, али нису саопштили за кога су предложили ту мјеру.

- Након испитивања осумњичених, приједлог за одређивање притвора биће упућен Суду БиХ због опасности од бјекства и бојазни да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе, утицати на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето - саопштило је Тужилаштво БиХ.

Према непотврђеним информацијама, дрога је нађена у скривеном "штеку" који, наводно, користи Петар Дукић за којим се још трага. Наркотици су нађени у његовом комбију. Акцијом је обухваћен и Радислав Тешић који је у иностранству. Он се у уторак јавио полицији.

Ухапшене у акцији "Транспортер" тужилаштво и полиција сумњиче да су били добро организована група која је шверцовала марихуану и кокаин, од 2019. до хапшења, из Албаније преко Косова и Црне Горе у БиХ увозила веће количине марихуане, а у обрнутом смјеру шверцовали су кокаин.

Извор близак истрази је казао да су активности групе и добар дио доказа откривени захваљујући декрипцији мобилне апликације "Скај" коју су осумњичени користили за међусобну комуникацију.

Како су саопштили из МУП-а Републике Српске извршени су претреси на више од 20 локација у Српској и ФБиХ.

У Бањалуци су у уторак претресене просторије предузећа "21. мај" и "Милко" у Цвијетићевом власништву, као и просторије које користи Дукић.

- Током претреса пронађено је и одузето 303 килограма сканка и привремено је одузето више скупоцјених возила. Осумњичене теретимо за организовани криминал и неовлашћену производњу и промет опојних дрога. Трага се за још једним лицем - кажу у МУП-у.

Досије

Поједини ухапшени повезивани су са криминалним клановима у Србији и Црној Гори. Суспендовани инспектор МУП-а РС Младен Миловановић хапшен је у јулу због сумње да је са двоје колега помогао у скривању Милоша Божовића блиског "шкаљарском" клану, а за којим је била расписана Интерполова потјерница због тешког убиства у Црној Гори. Тад је привођен и Дукић због сумње да се у његовој кући крио Божовић.

Везани текст: Погледајте скупоцјене аутомобиле одузете у акцији „Транспортер“


Глас Српске