ВЛАДА РС РАЗРИЈЕШИЛА ФУНКЦИЈЕ МАРКА ШУКАЛА, ИСКЉУЧЕН И ИЗ СНСД-А :: Semberija INFO ::

 

ВЛАДА РС РАЗРИЈЕШИЛА ФУНКЦИЈЕ МАРКА ШУКАЛА, ИСКЉУЧЕН И ИЗ СНСД-А


Влада Републике Српске одржала је данас телефонску сједницу на којој је, због недоличног понашања којим је нанио штету угледу Влади Републике Српске, разријешила Марка Шукала дужности помоћника генералног секретара за правне и опште послове.

Такође, предсједник Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик донио је данас одлуку о искључењу Марка Шукала из странке због недоличног понашања којим је нарушио углед ове политичке партије.

"Изрицањем ове мјере Шукалу престаје чланство у свим органима странке", саопштено је из СНСД-а.

Подсјетимо, током рације у локалима током протеклог викенда у Бањалуци полиција је дрогу пронашла и код Марка Шукала због чега је генерални секретар Владе Републике Српске упутио захтјев Влади за удаљење из републичких органа управе.

Захтјев је упућен због тога што је Шукало својим недоличним понашањем нанио штету угледу Влади Републике Српске.

Због овог догађаја је и Радован Ковачевић, портпарол СНСД-а, рекао да су шокирани због понашања Марка Шукала, које су оцијенили као апсолутно недопустиво јер наноси штету свим часним људима у СНСД-у.

То, како је навео Ковачевић, неће и не може бити толерисано.

"Због спекулација у јавности, желим да кажем да он никада није био дио Кабинета српског члана Предсједништва БиХ", објавио је Ковачевић на Тwиттеру.

Припадници Полицијске управе Бањалука ухаписли су Марка Шукала због посједовања 0,80 грама кокаина и једна таблета екстазија током рације у једном бањалучком локалу. 

Данијела Мучибабић, портпарол ПУ Бањалука, рекла је да су протеклог викенда радећи на откривању и спријечавању кривичних дјела и прекршаја, извшили рације у три угоститељска објекта у Бањалуци.

"Приликом рације због посједовања опојне дроге ухапшени су А.П. из Бањалуке код којег је пронађено и одузето 0,40 грама кокаина, М.Ш. из Градишке код којег је пронађено и одузето 0,80 грама кокаина и једна таблета екстази и И.Ј. из Бањалуке код којег је пронађено и одузето 0,83 грама марихуане", истакла је Мучибабићева.
 
(Независне)