У Српској бустер доза за вакцинисане спутњиком В пет мјесеци послије друге дозе :: Semberija INFO ::

 

У Српској бустер доза за вакцинисане спутњиком В пет мјесеци послије друге дозе


БАЊАЛУКА - Сви грађани у Републици Српској, који су вакцинисани против вируса корона са двије дозе вакцине спутњик В, могу да приме бустер дозу те вакцине (комонента И) пет мјесеци након ревакцинације, саопштио је Институт за јавно здраство Републике Српске.

"С обзиром на количине вакцине спутњик В (компонента I) са којима располажемо, препоручујемо да се ова вакцинација обави најкасније до 30. новембра 2021. код свих особа код којих је прошло пет мјесеци од друге дозе", навели су из Института.

Ова вакцина је на располагању у домовима здравља, УКЦ Републике Српске, Институту за јавно здравство Републике Српске и регионалним центрима Института.

Особе које се још нису вакцинисале против ковида-19 и желе да приме прву дозу вакцине спутњик В, из Института су позвали да се обрате на најближи пункт за вакцинацију, те додали да је и њена друга компонента на располагању и да се даје 21 дан након прве дозе.

"С обзиром на то да улазимо у период интензивног ширења респираторних инфекција, те да је број заражених вирусом корона у порасту, позивамо све грађане да се вакцинишу против ковида-19 како би заштитили своје и здравље најближих", нагласили су из Института.


​Независне новине