У недјељу ситуација стабилнија али током наредних дана и даље постоји могућност раста водостаја :: Semberija INFO ::

 

У недјељу ситуација стабилнија али током наредних дана и даље постоји могућност раста водостаја


У недјељу ујутро забиљежено је опадање водостаја ријеке Босне на мјерној станици Добој са тенденцијом даљег опадања водостаја током данашњег дана. Ситуација се стабилизује и на подручју сарајевско-романијске регије гдје су усљед обилних падавина у претходних неколико дана бујичне поплаве направиле највише проблема. Ситуација се данас стабилизује и у Подрињу. Раст водостаја биљежи се само на ријеци Сави са даљом тенденцијом раста али испод коте редовне одбране од поплава.

С обзиром на најављене нове падавине у наредна два дана очекује се и нови пораст водостаја на већини водотока на подручју Републике Српске, због чега је и даље неопходан додатни опрез.

Директор ЈУ "Воде Српске" Бијељина Мирослав Миловановић, заједно са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, ресорним министром Борисом Пашалићем и в.д. директора Цивилне заштите Републике Српске Миланом Новитовићем, присуствовао је у суботу састанку у Источном Сарајеву са начелницима општина које су погођене бијичним поплавама. На том састанку је договорено да се по хитној процедури започне санација корита ријеке Жељезнице која је претходних дана нанијела највише штете на подручју општина Трново и Источна Илиџа.


Воде Српске