KОМПЛЕТАН ОПШТИНСКИ ОДБОР ДНС-А У РУДОМ ПРЕШАО У ДЕМОС :: Semberija INFO ::

 

KОМПЛЕТАН ОПШТИНСКИ ОДБОР ДНС-А У РУДОМ ПРЕШАО У ДЕМОС


РУДО, 05. новембра – Kомплетан Општински одбор Демократског народног савеза (ДНС) у Рудом прешао је данас у Демократски савез (ДЕМОС).

Предсједник Општинског одбора ДЕМОС-а Рудо Наташа Тодоровић-Барбарез рекла је да су двије и по године након оснивања странке у Рудом изузетно задовољни постигнутим резултатима, што су и показали на локалним изборима и од 14 странака пријављених за изборе прошли међу осам у Скупштину.

“Kако смо радили у претходном периоду показује и данашњи прелазак два одборника и комплетног Општинског одбора ДНС-а у ДЕМОС. Драго нам је да су људи, који су годинама дјеловали у политици, у нашој странци препознали праве вриједности и придружили се нашем тиму”, навела је Барбарезова.

Она је нагласила да је ДЕМОС друга партија по снази и подршци у Рудом, послије СНСД-а који има пет, а ДЕМОС три одборничка мјеста у локалном парламенту и предсједника Скупштине општине.

“У наредном периоду ћемо прецизније одредити циљеве за које ћемо се залагати и у том смислу очекујемо подршку, међусобно поштовање и уважавање коалиционих партнера”, навела је Барбарезова.

Предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а Слободан Шараба рекао је да ДЕМОС добија предсједника Скупштине општине Рудо Добрисава Милинковића и одборника Жељка Симића, који ће заједно са одборником ДЕМОС-а Слађаном Дујовићем, чинити одборнички клуб у Скупштини.

“ДЕМОС постаје друга партија по снази у Рудом и озбиљан коалициони партнер СНСД-у, поготово што ће у клуб ДЕМОС-а извјесно ући још један одборник”, истакао је Шараба.

Он је изразио увјерење да ће ДЕМОС бити покретач многих озбиљних пројеката у развоју општине Рудо.

“Са ова два нова одборника ДЕМОС је прешао број од 80 одборника у Републици Српској, што потврђује да је ово партија која непрестано расте”, нагласио је Шараба.

Генерални секретар ДЕМОС-а Боран Босанчић истакао је да ће приступањем Милинковића и Симића ДЕМОС додатно ојачати у Изборној јединици 9 и озбиљно се борити са посланички мандат.

“Прешли смо и број од 80 одборника и немамо намјеру да стајемо. ДЕМОС јача из дана у дан”, истакао је Босанчић.

(demos-rs.com)