МИРЈАНА ШАРЕНАЦ МИЧИЋ ИМЕНОВАНА ЗА ГЕНЕРАЛНОГ ДИРЕКТОРА ТРБ-а :: Semberija INFO ::

 

МИРЈАНА ШАРЕНАЦ МИЧИЋ ИМЕНОВАНА ЗА ГЕНЕРАЛНОГ ДИРЕКТОРА ТРБ-а


Мирјана Шаренац Мичић именована је за генералног директора компаније Технички ремонт Братунац /ТРБ/. 
Већински власник и досадашњи генерални директор Славен Ристић именовао је Мичићеву након њеног вишегодишњег успјешног руковођења пројектима ТРБ-а у Намибији.

Мирјана у Братунцу планира да настави да развија компанију у три основна правца - јачање људских ресурса, развој нових производа и усавршавање постојећих, те да доприноси развоју средине у којој дјелује.

„Моја визија јесте да и даље активно радимо на улагању, првенствено, у квалитетан технички и инжењерски кадар, јер су они основ и богатство на којем се заснива и сам развој нових производа. Стално радимо, трудимо се да развијамо нове производе, повећавамо постојеће капацитета и тако ће бити и даље.  А о једном потпуно новом производу ускоро ћемо дати и више информација“, навела је Мичићева.

Она је истакла да ће бити настављен и рад на јачању препознатљивости ТРБ-а како на домаћем, тако и на  међународном тржишту.  

Мирјана Шаренац Мичић је у ТРБ-у од 2014. године, када је прво почела да ради волонтерски, а затим и као приправник. Њен пословни развој, својеврсна је паралела развојног пута саме компаније.

Рођена је у Сарајеву, а у Братунац се, након ратних дешавања, доселила са родитељима 1996. године. По завршетку Правног факултета, аплицира за волонтерски рад на наговор оца, дугогодишњег радника Техничког ремонта, иако тада и није толико жељела да ради у ТРБ-у, знајући у коликим су проблемима били прије приватизације. Одлука да ипак закорачи кроз врата ове компаније у потрази за послом, јесте неизмјерна вјера и убјеђење њеног оца да је господин Ристић особа која ће донијети промјене и учинити чуда. Већ два мјесеца након волонтерског рада добила је уговор о приправничком стажу, а веома брзо након тога и понуду за рад у Намибији.

„Вјерујем да сам један од ријетких примјера запослених у нашем окружењу, коме је указано безусловно повјерење да за тако кратак период напредује од волонтера и приправника / у септембру 2014./ до генералног директора /у септембру 2021. године/.

Имала сам велику срећу да од самог почетка учим од најбољих и самим тим и имам огромну захвалност и поштовање према господину Ристићу, који ми је од првог дана пружао велику подршку и у не ријетким моментима вјеровао у моје способности и успјех, више него ја сама. Препозната је обострана жеља и енергија за постизање успјешних резултата. 

Јасна визија, дисциплина, преданост и одговорност према послу су пресудни кључеви успјеха и сваки послодовац би требао на овај начин да мотивише своје запослене“, навела је Мичићева.

У Намибији је радила шест година – прво као административни радник, затим шеф администрације, пројект менаџер, па регионални менаџер.

„То је једна сјајна земља са дивним и добронамјерним људима и фасцинантном природом. Веома је уређена и једна од најстабилнијних  земаља у јужном дијелу Африке, са ниском стопом криминала, кретање је слободно, са дивним туристичким локацијама...

У Намибији сам започела ангажман 2015. године, а само годину дана касније тиму се придружио и мој тадашњи партнер, а садашњи супруг. Изузетно  је важно мотивисање и када послодавац води рачуна о запосленом, његовим личним потребама и  његовој породичној ситуацији, те последицама евентуалне удаљености од мјеста пребивалишта.

​И са колективом ТРБ-а у Намибији  сам имала дивну сарадњу и безусловну подршку све године досадашњег рада. Заједнички смо превазилазили све препреке, остварили сјајне резултате и постали веома успјешан тим.  За ових шест година научила сам да без тима нема ништа. Ја сама не могу ништа, а ми заједно можемо све. То је ТРБ“, каже Мичићева.