Од сутра обавезна зимска опрема :: Semberija INFO ::

 

Од сутра обавезна зимска опрема


Полицијска управа  Бијељина, подсјећа грађане да је ступањем на снагу новог „Правилника о саобраћају у зимским условима“, од 1. новембра ове године до 1. априла идуће године обавезно посједовање зимске опреме за сва возила, изузев моторних возила на два или три точка, четвороцикла, трактора на точковима и трактора на гусјеницама
 
У наредном периоду припадници Управе, вршиће појачану контролу возача у погледу кориштења и посједовања зимске опреме.
 
Да подсјетимо возаче, под зимском опремом за путничке аутомобиле, подразумјевају се, зимски пнеуматици  са дубином газећег слоја пнеуматика од минимум 4 милиметра или љетни профил пнеуматика  са истом дубином, али возачи морају да посједују и ланце за сњег, погодне за постављање на погонске точкове. Док за теретна возила поред наведеног потребно је посједовати лопату и врећу пјеска од 25 до 50 килограма.
 
Напомињемо, да непрописно растојање у колској вожњи чест је узрок саобраћајних незгода у зимским условима, из којих разлога је потребно да возачи држе веће растојање.
 
Полицијска управа Бијељина, апелује возачима  да у зимским условима саобраћаја прилагоде брзину кретања стању пута, с обзиром да зауставни пут возила у таквим околностима може бити два пута већи у односу  на зауставни пут на сувом коловозу.
 
Припремите свој аутомобил за зиму и возите опрезно!
 
                                                                        ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА
                                                                                        Александра Марић