Пуцао из гасног пиштоља на полицијске службенике :: Semberija INFO ::

 

Пуцао из гасног пиштоља на полицијске службенике


Полицијској станици Шамац, 22.10.2021. године око 19,30 обратила се А.В. која је пријавила лице М.Х., да је исти вребално напао и упућивао јој пријетње, након чега је у непосредној близини Полицијске станице Шамац, физички напао њеног брата, нанијевши му тјелесне повреде  у предјелу руке и абдомена.


 
Пријављени М.Х. испред зграде Полицијске станице Шамац  физички напада и полицијског службеника предметом ( древеном мотком), док је у другој руци држао већи нож ( мачету) спремну да употреби према полицијским службеницима, да би се након тога удаљио  са лица мјеста  својим путничким возилом марке „ Passat“ .


 
Радом на терену возило лица М.Х. је пронађено у дворишту његове породичне куће,а исти је одбијао да изађе  из куће на захтјев полицијских службеника, као и било какву даљу сарадњу са полицијским службеницима.
 
С обзиром на испуњеност законских услова од стране Јединице жандармерије Полицијске управе Бијељина извршен је улаз у кућу, којом приликом је М.Х. у правцу полицијских службеника испалио најмање три метка из гасног пиштоља након чега  је око  23,30 часова лишен слободе.
 
По наредби Основног суда у Шамцу, а под надзором Окружног јавног тужилаштва у Добоју, 23.10.2021. године од стране полицијских службеника извршено је претресање куће и помоћних објеката које користи М.Х.


 
Приликом претресања пронађени су и привремено одузети два  гасна пиштоља са одређеном количином припадајуће муниције, мачета, два ловачка  и један преклопни нож, као и око 33 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.
 
Након завршене криминалистичке обраде лица, исти је уз извјештај о почињеним кривичним дјелима „ Насилничко понашање“ и „ Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“  предат у надлежност и на даље поступање Окружном јавном тужилаштву у Добоју.
 
 
 
                                                                         ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА
                                                                                                               
                                                                                                 Александра Марић