Преминуо члан Главног одбора ПДП-а Винко Радовановић :: Semberija INFO ::

 

Преминуо члан Главног одбора ПДП-а Винко Радовановић


Данас је у 65. години преминуо члан Главног одбора ПДП-а Винко Радовановић. Радовановић је један од оснивача Партије демократског прогреса и некадашњи потпредсједник партије.
 
Винко Радовановић је рођен 1957. године у Сарајеву, гдје је завршио гимназију и Медицински факултет, а специјализирао је у области хирургије. Током Одбрамбено-отаџбинског рата радио је у амбуланти у Војковићима и II сарајевској бригади, а након рата радио је у тадашњем Клиничком центру Српско Сарајево, данас болница „Србија“.
 
Током своје политичке каријере обављао је низ одговорних дужности. У више мандата био је одборник ПДП-а у Скупштини општине Источна Илиџа. Радовановић је био посланик ПДП-а у петом сазиву Народне скупштине Републике Српске и делегат у Дому народа у Парламенту БиХ. Од 2009 до 2013. године обављао је функцију градоначелника Источног Сарајева. Радовановић је након тога био амбасадор БиХ у Црној Гори.
 
Био је ожењен, отац једног дјетета и дјед једне унуке.
 
Партија демократског прогреса изгубила је значајног члана, на чију мудрост, смиреност и искуство смо увијек могли рачунати, али смо прије свега изгубили доброг човјека и одличног пријатеља. Част је било познавати др Радовановића, радити с њим, називати га пријатељем и колегом. Остајемо захвални за допринос раду Партије демократског прогреса и развоју заједнице у цјелини.
 
Комеморација др Винку Радовановићу биће одржана сутра у 11 часова у Административном центру Источно Сарајево, а сахрана у 14 часова на породичном гробљу Војковићи-Грлица.
 
 
Информативна служба ПДП-а