Јутарња магла смањује видљивост у котлинама и уз ријеке :: Semberija INFO ::

 

Јутарња магла смањује видљивост у котлинама и уз ријеке


Стање на путевима у БиХ у 06:30

Јутарња магла смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове, па возаче позивамо на појачан опрез. Издвајамо путеве у долинама ријека: Саве, Лашве, Дрине и Врбаса. Пажњу скрећемо и на учестале ситније одроне земље или камења на коловоз.

На свим дионицама савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену условима на путу.

Због извођења неопходних радова на аутопуту А-1, на дионицама Какањ-Високо (мост у насељу Добриње) и Подлугови-Сарајево сјевер, саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова. 

Због санационих радова, обустављен је саобраћај на дионици магистралног пута Драксенић-Врбашка. За вријеме радова путничка возила могу користити локални пут (Подградци-Јабланица-Сјеверовци-Божићи), док теретна возила саобраћају преко Бања Луке и Приједора. 

Санациони радови изводе се у тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица) гдје се током дана саобраћа наизмјеничним пропуштањем возила, док је у ноћним сатима (23:00 до 04:30 сати) саобраћај обустављен.

На путу Тузла-Калесија (због радова у тунелу Чакловићи), саобраћај се обуставља од 22 до 06 сати и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима: Доњи Вакуф-Јајце (Скела), Немила-Жепче (Доња Голубиња),  Груде-љубушки (на излазу из Груда), Столац-Хутово (у мјесту Церовица) и Грачаница-Срнице Доње.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Апел: Током октобра и новембра, у јутарњим и вечерњим сатима, повећан је број срнеће дивљачи која прелази цесте усљед формирања зимских крда, због чега долази до повећаног броја саобраћајних незгода. Молимо возаче да буду опрезни.

БХРТ