БИРОКРАТИЈА УСПОРАВА ИЗГРАДЊУ ДОМА ЗДРАВЉА У БИХАЋУ :: Semberija INFO ::

 

БИРОКРАТИЈА УСПОРАВА ИЗГРАДЊУ ДОМА ЗДРАВЉА У БИХАЋУ


Foto: Zlatan Čekić
БИХАЋ - Због компликованих административних и тендерских процедура изградња новог објекта Дома здравља у Бихаћу могла би започети тек на јесен идуће године.

Ово је истакао министар здравства у Влади УСК, Мурис Халкић, додајући како ће и тај рок бити испоштован само под условом да не буде додатних бирократских компликација.

"Нажалост , све то иде јако споро и поред тога што је осигуран већи дио средстава која ће бити утрошена. Влада ФБиХ осигурала је три милиона марака, пола милиона ће обезбиједити градске власти у Бихаћу, а остатак неопходног новца Влада УСК. Према процјенама, све ће коштати око седам милиона марака, а надамо се и подршци међународних донаторских организација", казао је Халкић.

Према његовим процјенама, цјелокупан пројекат могао би бити реализиран тек на прољеће 2023. године.

Директор Дома здравља у Бихаћу, Адемир Јусуфагић, каже како ће ускоро бити расписан натјечај за избор најбољег идејног пројекта изгледа будућег објекта који ће се градити у непосредној близини садашње зграде.

Према његовим ријечима, установа којој је на челу функционира у значајно отежаним условима, у дијеловима објекта који нису оштећени потресом који се догодио прије десет мјесеци.

Раније проведена испитивања и процјена степена оштећења објекта показали су неисплативост обнове, па се кренуло у пројекат изградње потпуно нове зграде која би требала имати око пет хиљада квадратних метара корисне површине.
 
(Независне)