СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ОБИЉЕЖАВАЊА 29 ГОДИНА РАДА :: Semberija INFO ::

 

СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ОБИЉЕЖАВАЊА 29 ГОДИНА РАДА


Свечаност поводом 29 година успјешног рада и развоја Пољопривредног факултета Универзитета у Бањалуци, биће одржана 11. октобра 2021. године'', најављено је из ове високошколске установе.

На свечаности којом се уједно обиљежава и Дан Пољопривредног факултета, биће додијељене и дипломе студентима који су успјешно окончали студије првог и другог циклуса студија. Свечаност почиње у 11 часова, а одржава се испред улаза у зграду Пољопривредног факултета Универзитета у Бањалуци. У случају неповољних временских услова овај догађај ће бити одржан у амфитеатру Факултета политичких наука УНИБЛ.

Прије тога, у 10 часова и 45 минута обавиће се полагање вијенца испред бисте првог декана Пољопривредног факултета, професор др Петра Дурмана.

Пољопривредни факултет је почео са радом 10. октобра 1992. године у згради бивше Више пољопривредне школе у Бањалуци. Од оснивања до 1999. на факултету је извођена настава на општем усмјерењу, након чега су формирана три нова смјера: ратарски, воћарско-виноградарски и сточарски. Након шест година формирана су три студијска програма: Анимална производња, Биљна производња и Аграрна економија и рурални развој. Од академске 2006/2007. године, овај факултет организује наставу према принципима Болоњског процеса, са три студијска програма и шест усмјерења. Данас се на факултету настава изводи на свим циклусима студија, а факултет је кадровски и инфраструктурно потпуно оспособљен и самосталан у извођену научног и наставног процеса.

Пољопривредни факултет УНИБЛ је орјентисан ка модерним студијским програмима сва три циклуса академских студија, што ствара услове за раст и развој факултета, појединаца и друштва уопште. Равноправно учешће у међународним научним пројектима и обимна примјена добијених резултата у пракси ствара додатну вриједност и стручност свих учесника у процесу образовања'', наводе са овог факултета.