Отворен српски пословни хаб у Дубаију :: Semberija INFO ::

 

Отворен српски пословни хаб у Дубаију


Фото - Танјуг
Српски пословни хаб отворен је данас у Дубаију, у присуству предсједника Србије Александра Вучића, а предсједник Привредне коморе Србије Марко Чадеж је рекао да ће ту у наредних шест мјесеци више од 1.000 великих и малих фирми из Србије имати састанке с представницима компаније из цијелог свијета.

Српски пословни хаб је отворен у оквиру одржавања највеће Свјетске изложбе ЕКСПО 2020. у Дубаију.

Предсједник индустријског парка Дубаи саут уручио је сертификат о отварању српског пословног хаба Марку Чадежу, који је захвалио пријатељима из УАЕ и истакао да је тај простор за привреднике из Србије отворен захваљујући државничким везама Вучића.

Чадеж је рекао да је већ дошло данас више од 100 привредника из Србије, а да ће остали доћи касније и да ће имати састанке са фирмама Емирата, САД, Швајцарске...

"Наш тим вам је на располагању да вам помогну да дођете до нових послова, да искористимо ту шансу. Нема пуно земаља које имају овакав простор да направе нове послове", рекао је Чадеж.

Позвао је и мале и средње фирме из Србије да дођу и искорите ту прилилку и нагласио да хаб није само за велике компаније.

Ми ћемо вам помоћи да направите посао, поручио је Чадеж и додао да је са тим хабом отворен пут за нове послове, пријатељства и партнерства. Иначе, тема наступа Србије на Свјетској изложби у Дубаију је "Србија ствара идеје - Инспирисани прошлошћу, креирамо будућност", а сам програм наступа је повјерен националној платформи "Србија ствара".


Танјуг / Независне