Изборна конференција Градског одбора Социјалистичке партије Бијељина - Петар Ђокић: Посвећени смо свакодневним животним проблемима :: Semberija INFO ::

 

Изборна конференција Градског одбора Социјалистичке партије Бијељина - Петар Ђокић: Посвећени смо свакодневним животним проблемима


Припремамо се за Девети конгрес Социјалистичке партије који ће бити организован до краја ове године. Проводимо изборе на свим нивоима наше странке, од мјесних организација, до општинских и градских организација, изјавио је у Бијељини Петар Ђокић, предсједник Социјалистичке партије, гдје је учествовао у раду Изборне конференције Градског одбора СП Бијељина.



“Изборна активност се у оквиру наше организације реализује сасвим добро. До сада је у тим активностима учествовало више хиљада наших чланова, што показује висок ниво активизма на подручју Републике Српске, а већ смо формирали и двадесетак општинских одбора на подручју ФБиХ, што је новина у нашем раду. Грађани активно дјелују у оквиру Социјалистичке партије, јер се желе ослонити на некога ко је стабилан, ко је у континуитету досљедан у реализацији свог програма и политике, своје идеје, ослањају се на некога ко је друштвено користан и ко своје обавезе испуњава крајње одговорно, у најбољем интересу свих људи у Републици Српској. Сви наши кадрови имају таква задужења и оправдали су повјерење партије. Савјесни су, одговорни и мају резултат”, истакао је Ђокић, нагласивши да и у оквиру Владе РС Социјалистичка партија има одређени број ресора, гдје остварује добре резултате и даје свој допринос успјешном развоју читавог система власти РС. 



“За подручје Семберије од великог је значаја је да је Социјалистичка партија овдје дио већине у Скупштини града Бијељина. И овдје дјелујемо на конструктиван начин, одговорно и рјешавамо питања у надлежности локалне скупштине, са жељом да Бијељина напредује. Бијељина напредује  захваљујући сигурно и великом доприносу и улози коју има и даје Социјалистичка партија овдје. Наша посвећеност  је посвећеност животу, људима, свакодневним проблемима које човјек има. То нас издваја од других партија. Борба за правичне друштвене принципе је трајна борба и ми смо они који се за то боримо. Зато нам грађани континуирано вјерују. Препознаје се наша борба за друштво солидарности, социјалну правду, хуманистичке друштвене односе, за  свеопшти напредак и развој”, поручио је Ђокић, истакавши да ће Социјалистичка партија остати досљедна томе и у будућности.



Недељко Јовић, предсједник Градског одбора СП Бијељина  изјавио је да  су у протеклим мјесецима организовани избори у мјесним одборима Социјалистичке партије у Семберији.
“Данас бирамо нови Градски одбор Социјалистичке партије у Бијељини који ће функционисати у наредне четири године. Интересовање за наш рад на терену било је огромно. Имамо нове људе који желе с нама да стварају у наредном периоду боље услове за живот у нашем граду и нашој Републици. Пуним капацитетом ћемо кренути у припрему наредних општих избора и очекујемо пуно боље резултате него што смо остваривали у ранијим годинама. Разговори с грађанима су то и потврдили”, изјавио је Јовић.

Далибор Стевић, потпредсједник Социјслистичке партије, изјавио је да је бијељински Градски одбор Социјалистичке партије један од најорганизованијих и најстабилнијих одбора у оквиру Социјалистичке партије, те да континуирано проводи њену политику.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић