ФОНД ПИО РС: Потврда о редовном школовању - Позив за достављање :: Semberija INFO ::

 

ФОНД ПИО РС: Потврда о редовном школовању - Позив за достављање


Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске обавјештава кориснике породичне пензије да у току мјесеца септембра и октобра, за школску 2021/2022. годину, врши обезбјеђивање и евидентирање потврдe о редовном школовању за дјецу кориснике породичне пензије.

За дјецу кориснике породичне пензије, који похађају средњу школу, узрасне доби 15-19 година (1.148 корисника) потврду о редовном школовању потребно је доставити, најкасније, до 23. септембра 2021. године, и Фонд позива ове кориснике да благовремено  доставе школску потврду.

За дјецу кориснике породичне пензије, студенте, старосне доби 19-26 година (1.798 корисника), потврду о редовном школовању потребно је доставити  до 22. октобра 2021. године. Позив за достављање школске потврде за студенте Фонд ће још једном поновити, у октобру мјесецу.

 Фонд позива кориснике породичне пензије, дјецу на редовном школовању, да школску потврду доставе у најближу пословницу Фонда ПИО, за кориснике са пребивалиштем у Републици Српској, а за кориснике са пребивалиштем ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО, како би се исплата породичне пензије могла наставити редовно и без прекида.

О обавези достављања потврде о  редовном школовању Фонд кориснике  обавјештава и путем  писане  поруке  на чеку приликом  исплате пензије за мјесец август и септембар 2021. године.

Недостављање потврде о редовном школовању на вријеме, у наведеним роковима, представљаће да се дијете - корисник породичне пензије више не налази на редовном школовању и исплата пензије обуставља се.

Фонд ПИО, у оквиру законског поступања, за достваљене школске потврде задржава право да код  школе или факултета, као издаваоца, изврши провјеру исправности тог документа.


Фонд ПИО Републике Српске