Додик и Вучић потврдили изградњу меморијалног центра: Српски народ памти и не стиди се својих жртава :: Semberija INFO ::

 

Додик и Вучић потврдили изградњу меморијалног центра: Српски народ памти и не стиди се својих жртава


БЕОГРАД - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, данас се у Београду састао са предсједником Србије Александром Вучићем, а на састанку су потврдили изградњу великог меморијалног центра у Доњој Градини.

-Поводом 80 година од оснивања система концентрационих и логора смрти у Јасеновцу и обнове спомен комплекса манастира Јасеновац, завршио сам договор са Милорадом Додиком да се на простору Доње Градине изгради велики меморијални центар - навео је Вучић.

Како је додао то би требало да буде свесрпско светилиште у које би уложили велики новац - 80 одсто Србија и 20 одсто Република Српска.

-Српски народ памти и не стиди се својих жртава - закључио је Вучић у објави на свом „Инстаграм“ налогу.

Вучић је уочи састанка рекао је да ће Додика обавијестити о свом разговору са Кристијаном Шмитом, те да од Додика жели да чује информацију о судији Албанцу којег предлажу за новог страног судију у Уставном суду БиХ.

Најављујући сусрет, Додик је рекао да је састанак у оквиру њихових редовних консултација, а једна од теме је и предстојеће обиљежавање Дана националне заставе и српског јединства.

До састанка Вучића и Додика долази дан уочи посјете њемачке канцеларке Ангеле Меркел Србији.


​Глас Српске