ЊЕМАЧКА ВРАЋА СРБИЈУ НА "ЦРВЕНУ ЛИСТУ" :: Semberija INFO ::

 

ЊЕМАЧКА ВРАЋА СРБИЈУ НА "ЦРВЕНУ ЛИСТУ"


БЕРЛИН - Њемачка ће од недјеље, 5. септембра, поново уврстити Србију у списак земаља високог ризика од заразе вирусом корона, саопштио је берлински Институт за јавно здравље Роберт Кох.

На списак, који се редовно ажурира сваке недјеље у складу са инциденцом у појединим земљама, поред Србије ће бити додате и Албанија, Азербејџан, Гватемала, Јапан, Палестинска самоуправа и Шри Ланка.

Тиме аутоматски ступа на снагу и упозорење њемачког министарства спољних послова њемачким грађанима да од 5. септембра избјегавају сва туристичка и не нужно неопходна путовања у Србију.

Истовремено , грађани који су у периоду од десет дана прије уласка у Њемачку боравили у некој од држава са списка високоризичних, дужни су да се одмах по доласку у Њемачку упуте у десетодневну самоизолацију, преноси b92.

Тај кућни карантин може бити пријевремено окончан ако преко за то предвиђеног портала доставе потврду да су вакцинисани, да су пребољели ковид-19, или негативни тест на коронавирус, наводи се на сајту њемачког министарства унутрашњих послова.
 
(независне)