Институт разматра нове мјере; Забрињава број заражених :: Semberija INFO ::

 

Институт разматра нове мјере; Забрињава број заражених


БАЊАЛУКА - Институт за јавно здравство Републике Српске разматра нове мјере против вируса корона с обзиром на то да свако погоршање епидемиолошке ситуације захтијева доношење нових мјера, рекла је за РТРС Јелена Ђаковић Девић, епидемиолог у Институту.

Ђаковић Девић подсјећа да Институт током цијеле пандемије разматра ситуацију и предлаже Републичком штабу за ванредне сутуације нове мјере.

- Свако ново погоршање епидемиолошке ситуације захтијева њено разматрање са свих аспеката и дефинитивно ми у овом тренутку разматрамо одређене мјере, односно које мјере би биле смислене, које би имало разлога увести у овом тренутку и какве ефекте можемо очекивати - истакла је она и додала да се још увијек не размишља о увођењу полицијског часа.

Ђаковић Девић је навела да се у Републици Српској од средине августа биљежи погоршана епидемиолошка ситуација, те да забрињава пораст броја хоспитализованих пацијента којих је тренутно више од 300.

Истакла је да су путовања и делта сој вируса корона допринијели погоршању епидемиолошке ситуације, додавши и да опуштање становништва у тренутку повољне ситуације доводи до већег броја заражених.

Из Института за јавно здравство позвали су све грађане који се нису вакцинисали да то учине.

Глас Српске