СРБИ УБИЈЕЂЕНИ ДА ЋАМИЛ ДУРАКОВИЋ ЦИЉА ФОТЕЉУ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

СРБИ УБИЈЕЂЕНИ ДА ЋАМИЛ ДУРАКОВИЋ ЦИЉА ФОТЕЉУ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА СРПСКЕ


СРЕБРЕНИЦА - Лидери српских странака у Сребреници увјерени су да је реторика Ћамила Дураковића, предсједника локалне скупштине општине (СО), припрема за кандидатуру за функцију потпредсједника Српске на наредним општим изборима, док он каже да је о томе рано говорити, али не искључује ништа те додаје да амбиција није гријех.

Извори "Независних новина" из реда српских странака у Сребреници тврде да Дураковић, који је на прагу смјене са позиције предсједника локалног парламента, сваку прилику користи да омаловажи интересе српског народа те да је његов циљ јасан.

"Зашто он то ради? Он то ради зато што се припрема за кандидатуру за потпредсједника Републике Српске. У то сам потпуно сигуран. Већ је на локалном нивоу то подржано, а сада се чека и сагласност врха СДА. Он се припрема за то. И на прошлим општим изборима био је кандидат, али независни, па га је Рамиз Салкић побиједио", каже наш извор.

Момчило Цвјетиновић, предсједник Општинског одбора СДС-а Сребреница, сматра да ће Дураковић бити кандидат за потпредсједника Српске.

"Сва агресивна политика Ћамила Дураковића усмјерена је на то да добије сагласност СДА за кандидатуру за потпредсједника Републике Српске", рекао је Цвјетиновић у изјави за "Независне новине".

Да све указује на то да Дураковић циља функцију потпредсједника Српске, сматра и Радомир Павловић, предсједник СНСД-а у Сребреници.

"Он пуца на ту позицију и сва ова ситуација му баш одговара. Он ће ову смјену користити за кандидовање за потпредсједника Српске", рекао је Павловић у изјави за "Независне новине".

Дураковић, са друге стране, истиче да су далеко избори, те да, како наглашава, још није имао никаква разматрања у вези с тим питањем.

"За идуће изборе, вјерујте, још немам никакве планове, нити сам и са ким разговарао на ту тему. Али, видите, амбиција није гријех. Свако ко се озбиљно бави политиком жели да напредује. Не искључујем ја ништа у политици", рекао је Дураковић за "Независне новине".

Бившем начелнику општине Сребреница, Дураковићу, по свему судећи, средином идућег мјесеца могла би се измаћи фотеља првог човјека локалног парламента, јер је 15 српских одборника одлучно у намјери да гласају за његову смјену, за коју је довољно 11 руку.

Подсјетимо да ће Скупштина општине Сребреница након љетне паузе ставити на дневни ред смјену Дураковића, потврдио је крајем прошлог мјесеца српски члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик.

"Ставићемо смјену Дураковића на дневни ред због прогона новинара. У том погледу постоји консензус свих политичких странака из Српске", рекао је раније Додик.

Дураковић је претходно објавио на друштвеним мрежама да је Тужилаштву БиХ поднио кривичну пријаву против новинара РТРС Бранимира Ђуричића због његовог става о Сребреници изнесеног на Тwиттеру.

(независне)