ПУ БИЈЕЉИНА: ПОЧИЊЕ ШКОЛСКА ГОДИНА – ВОЗАЧИ ОПРЕЗ!!! :: Semberija INFO ::

 

ПУ БИЈЕЉИНА: ПОЧИЊЕ ШКОЛСКА ГОДИНА – ВОЗАЧИ ОПРЕЗ!!!


У просторијама Полицијске управе Бијељина данас је одржана редовна конференција за новинаре на којој су надлежни представили резултате рада припадника Министарства унутрашњих послова  током јула 2021. године. 

Начелник Полицијске управе Бијељина, Стјепан Терзић упознао је јавност да је током анализираног периода евидентирано 67 кривичних дијела, за седам процената мање у односу на јули 2020. године. Доминирају кривична дјела општег криминалитета. У скоро 90% случајева припадници ПУ Бијељина су расвијетлили наведена противправна дјела. Евидентирано је, такође, 66 случајева нарушавања јавног реда и мира и 102 саобраћајне незгоде од којих једна незгода са смртним исходом (возач мотоцикла), шест особа са тешким и 21 особа са лакшим тјелесним повредама.

- Апелујем на све суграђане да појачају пажњу, да опрезно возе и имају стрпљења током учествовања у саобраћају у зонама школа и вртића како бисмо сви заједно дали лични скромни допринос безбједности дјеце приликом доласка, боравка и одласка из школе“, нагласио је начелник Терзић, поводом предстојећег почетка нове школске године.

Начелник Сектора полиције Игор Капикул је, између осталих, представио податак о регистрованих 12 миграната афро-азијског поријекла који су се током јула 2021. затекли на подручју ПУ Бијељина. Ради се о пунољетним мушким особама (шест из Марока, шест из Афганистана) који код себе нису имали никаквих идентификационих докумената. Од почетка мигрантске кризе, није регистровано насилничко понашања миграната који прелазе преко подручја које оперативно покрива ПУ Бијељина.

Током јула 2021. године организовано је девет појачаних контрола саобраћаја током којих је утврђено 2.239 прекршаја из области безбједности саобраћаја. Током наведених контрола, 465 возача је искључено из саобраћаја због вожње у алкохолисаном стању, 27 возача је лишено слободе због вожње у концентрацији од преко 1,5 грама по килограму алкохола у организму. Привремено је одузето пет моторних возила којима су управљали вишеструки повратници у чињењу тежих саобраћајних прекршаја.

- С обзиром да првог септембра почиње нова школска година када је веће присуство школске дјеце у саобраћају апелујемо на возаче да повећају ниво пажње, да брзину прилагоде новонасталој ситуацији, да се не паркирају у зонама школа на мјеста која нису предвиђена за паркирање, да омогуће аутобусима којима се врши организован превоз школске дјеце безбједно укључење у саобраћај све са циљем заштите ове категорије учесника у саобраћају“, рекао је Раденко Кнежевић, инспектор Сектора полиције за безбједност саобраћаја.


Семберија инфо - И. Гутић