У понедјељак сунчано и топло :: Semberija INFO ::

 

У понедјељак сунчано и топло


БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће у већини предјела бити бити сунчано и топло са температуром од 25 до 31, на југу до 36 степени Целзијусових, а наоблачење са кишом очекује се током ноћи.

Ујутру ће бити претежно ведро и топло са температуром од 15 до 20, на југу до 22 степена Целзијусова, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Прије подне очекује се постепено наоблачење са запада, па ће на западу, сјеверозападу и дјелимично на сјеверу постојати услови за слабу пролазну кишу. Поподне ће у том рејону доћи до лабилизације атмосфере уз услове за пљускове и грмљавину.

У осталим предјелима биће сунчано и вруће. У току ноћи ће се фронтална зона премјештати према истоку, тако да ће до уторка ујутро зона падавина прећи преко сјевера и централних предјела на исток, доносећи кишу, пљускове и локалну грмљавину. На југу остаје суво.

Дуваће слаб до умјерен вјетар промјенљивог смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Чемерно 24, Соколац 26, Гацко 28, Сребреница 29, Ливно и Тузла 30, Билећа 31, Требиње, Вишеград, Неум и Сарајево 32, Бијељина, Добој и Зеница 33, Приједор и Бањалука 34, те Мостар 36 степени Целзијусових.

Срна / Независне