Расте број заражених у Српској: Корона потврђена код 106 људи, преминуо Српчанин :: Semberija INFO ::

 

Расте број заражених у Српској: Корона потврђена код 106 људи, преминуо Српчанин


БАЊАЛУКА – Зараза вирусом корона у протекла 24 часа у Републици Српској потврђена је код 106 особa, а Институту за јавно здравство РС пријављена je смрт мушкарца старије животне доби из Српца.

У Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универтзитетској боилници у Фочи те у болницама „Свети Врачеви“ у Бијељини и „Свети апостол Лука“ у Добоју обављено је тестирање 373 лабораторијска узорка.

Међу новозараженима су 34 особе Бањалуке, 13 из Бијељине, 10 из Лакташа, девет из Гацка, по пет из Добоја, Српца и Теслића, а по четири из Требиња. По три су из Приједора, по двије из Билеће, Козарске Дубице, Лопара, Модриче и Угљевика и по једна из Братунца, Дервенте, Зворника, Источне Илиџе, Мркоњић Града, Невесиња, Оштре Луке и Сокоца.

Ради се о 50 мушкарца и 56 жена, од којих је 30 млађе, 54 средње и 22 старије животне доби.

До сада је у Републици Српској потврђено 65.123 случаја вируса корона, а преминуло је 3.825 људи. Тестирано је укупно 295.278 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 139, и то у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 77, а у осталим болницама 62. На респиратору је осам особа -шест у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, а  двије у осталим болницама.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 1.134 особе, а надзор је завршен код 194.095.

​Глас Српске