БОЛНИЦА СВЕТИ ВРАЧЕВИ: ХОСПИТАЛИЗОВАН ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА СВЕТИ ВРАЧЕВИ: ХОСПИТАЛИЗОВАН ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ


Данас је након једноипомјесечне паузе, хоспитализован први обољели од короне у ковид болници у Бијељини, а након Кризног штаба Болнице у проширеном саставу, ком је присуствовала и епидемилог професор др Биљана Мијовић, закључено је да је дошло до погоршања епидемилошке ситуације.



Такође је наглашено да љекари бијељинске болнице спремно дочекују нови талас корона вируса који је, како су истакли, већ почео, имајући у виду скок броја заражених вирусом претходних дана. Доктор Микајло Лазић, шеф ковид болнице у Бијељини, апеловао је на грађане да поштују епидемиолошке мјере и додао да су протекли период у Боници извршени опсежни радови на опремању ковид 1 болнце. Професор др Биљана Мијовић позвала је грађане да се вакцинишу истакавши да досадашњи подаци показују да међу зараженима нема вакцинисаних особа. 

- Свакако ће на нивоу Републике Српске бити формиран образац из ког ћемо моћи свакодневно тачно моћи да видимо податке о броју вакцинисаних међу зараженима. Према ономе чиме располажемо, у Бијељини  међу онима који су позитивни нема вакцинисаних“, истакла је др Мијовић.

Семберија инфо