У ОРАШЈУ ОТКРИВЕНО ОРУЖЈЕ, УХАПШЕН ДРЖАВЉАНИН БИХ :: Semberija INFO ::

 

У ОРАШЈУ ОТКРИВЕНО ОРУЖЈЕ, УХАПШЕН ДРЖАВЉАНИН БИХ


На подручју Орашја припадници Граничне полиције БиХ открили су одређену количину оружја и ухапсили држављанина БиХ чији су иницијали Ц.М.
Хапшење је извршено у оквиру акције кодног назива "Транзит", током које су на подручју БиХ обављени претреси на више локација.
Акција је извршена под надзором поступајућег тужиоца, а по наредбама Суда БиХ, због сумње у извршење кривичног дјела неовлаштен промет оружјем, војном опремом те производима двојне намјене.
- Сумња се да су припадници организиране групе у протеклом периоду учествовали у проналаску оружја на подручју БиХ с циљем даљег кријумчарења из БиХ у Француску, при чему је на подручју Орашја откривено и пронађено десетак аутоматских и полуаутоматских пушака и других дијелова за оружје - саопштено је из Граничне полиције БиХ.
Ухапшено лице предато је Тужилаштву БиХ, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић истакао је да се припадници Граничне полиције БиХ истрајно и успјешно боре против свих облика криминала, те да континуирано спроводе активности спречавања прекограничног криминала.
Он је захвалио припадницима Граничне полиције на обављеној акцији, која је изведена у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, министарствима унутрашњих послова Републике Српске и Посавске жупаније те партнерским агенцијама из Француске, којима је захвалио за сарадњу, као и Тужилаштву БиХ под чијим надзором су спроведене активности.

У саопштењу се додаје да се настављају активности на наведеном предмету, под надзором Тужилаштва БиХ.

Из Тужилаштва БиХ раније је саопштено да је предложен притвор за Зворничанина чији су иницијали Ц.М. /41/ осумњиченог за неовлаштен промет оружја, војне опреме, као и производа двојне намјене.

О овом приједлогу одлучиваће Суд БиХ.

(СРНА)