"Ово ми више личи на промоцију СНСД-а! Одбрана Српске им није у првом плану" :: Semberija INFO ::

 

"Ово ми више личи на промоцију СНСД-а! Одбрана Српске им није у првом плану"



Предсједник ДНС Ненад Нешић сматра да је задњом одлуком одлазећег високог представника Валентина Инцка нанесена огромна штета српском народу и Републици Српској, те да нико не може укинути слободу говора која је загарантована Уставом.

За Српскаинфо каже да ово није тренутак за међусобна политичка оптуживања, већ за јединство свих политичких партија у корист Републике Српске и њених грађана.

"Ми у Српској треба да се огрнемо једном заставом, а то је застава Републике Српске, да заборавимо наше страначке дресове, да одговоримо једним ставом, али ставом којим ћемо истрајати до краја, јер морамо показати озбиљност и досљедност", каже Нешић.

Такође, сматра да је грешка што је  СНСД кренуо са потписивањем петиције прије заједничког састанка. Петиција је требала бити, сматра Нешић, договорена на заједничком састанку и први потписници петиције су требали да буду представници политичких партија.

"То би био први сигнал јединства Републике Српске. Овако, на овај начин ово је само промоција СНСД, а мислим да ниједна политичка партија на овоме не би требала да убире неке политичке поене, да остварује неку добит, како би на следећим изборима евентуално остварила неки већи број гласова", казао је Нешић за Српскаинфо.

Јасно је поручио – јесмо за јаку Српску, али без превара.

СрпскаИнфо / РТВ БН